Wpis z mikrobloga

Hej, zacząłem uczyć się js + jQuery, jednak próbując napisać swój pierwszy mały projekt - interaktywny plan lekcji - napotkałem problem którego nie potrafię przeskoczyć. Do rzeczy, załóżmy że mam array pon = ['a','b','c','d','e'], potrzebuję wpisać pierwszą wartość jako w div, a następnie (tego nie wiem jak zrobić) stworzyć kolejnego div'a który wyświetli się bezpośrednio pod nim i wpisać w niego kolejną wartość array'a. Wiem że należy to zrobić pętlą, wiem jakie postawić warunki, a jednak coś robię cały czas źle bo nie działa.

Drugie pytanie - da się to powtórzyć na 5 różnych dni - 5 różnych array'ów (czyli pon=['a','b','c'] wt=['d','e','f'] itp)? Domyślam się że pętla w pętli, jednak nie mam pomysłu jak to zrobić...

#programowanie #javascript #jquery
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dieow: Dzięki :) O dziwo chyba rozumiem jak to działa, jednak sam bym na to nie wpadł :P

"plan[i][j]", czyli dla przykładu plan[2][4] znajdzie w trzeciej tabeli (bo zaczynamy od 0) piąty element? A jakbym zrobił tabelę w tabeli w tabeli to potem muszę użyć np plan[2][4][3] np, tak?
  • Odpowiedz