Wpis z mikrobloga

@internetowyjanusz: Po komentarzach pisanych przez ten profil sądzę, że to lewacki trolling. Podobnie jak wrzucane ostatnio na Wykop obrazki z rzekomymi cytatami Mariana Kowalskiego, które tak naprawdę są zmyślone lub pochodzą od kogoś innego.
  • Odpowiedz
Wśród środowisk kibicowskich panuje raczej przekonanie - wjb na jednych i na drugich.

@novyr9: Kilka dni temu ogadalem program rosysjki i tam jakis ekspert mowil ze polscy nacjonalisci sa za separatystami i nienawidza Ukraincow. Nawet jesli nie kochaja Rosjan to jest to mniejsza niechec. Oni wlasnie takie profile labo akcje tego goscia z Falangi ( był u separatystów) przedstaiwaja jako stanowisko całego srodowiska narodowego.

Posrednio potwierdza to fakt ze głowne
  • Odpowiedz
@snapwheed: Najpopularniejszy fejk Kowalskiego to cytat z jakże słynnego filmiku kibolskiego, o tym jak się lać na ustawkach :D Bardzo możliwe, ostatnio taka moda - np. słynne prowokacje z Legia LGBT itp.

@szurszur: Prawda, nikt nie zajął stanowiska, bo w sumie do jednych i do drugich są anty, a ludzie bliscy prawej sceny raczej nie lubią wybierania mniejszego zła - stąd łatwe kreowanie ich postaw...

Gdy na meczu
  • Odpowiedz
@novyr9: Jestes zorientowany w srodowisku?

Bo jednak kilka lat temu kibice Legii skandowali przeciez "Ukriana bez Putina". A teraz sytacja jest o wiele bardiziej dramatyczna. Skad wiec taka obojetnosc?
  • Odpowiedz
@szurszur: Trudno powiedzieć mi skąd. Raczej panuje pogląd pt. powinniśmy dbać o własny tyłek a nie pomagać Ukraińcom. Inną sprawą jest, że jak już kogoś zapytasz o to, to powie, że Putin powinien spadać z Ukrainy, jednak nie jest to w żaden sposób tematem omawianym zbyt często.

Plus tak jak mówiłem - na Celticu gościu został momentalnie zmuszony do schowania flagi (mecz w Edynburgu).

Czy jestem zorientowany, nie chcę tu
  • Odpowiedz
@szurszur: Każdy ma swoją opinie na ten temat, kibice to nie jest jednolita masa. Trudno żeby poszczególne grupy kibicowskie określały swoje stanowisko w sprawie jakichś wydarzeń geopolitycznych nawet tak niedalekich. Co do Legii to wystarczy wejść na ich forum i poczytać odpowiedni temat o Ukrainie, dziala tam parę osób które regularnie jedzą tam z racji współpracy z Pogonią Lwów.
  • Odpowiedz