@lost__in__moments: Jest spoko. Woda, włosy, cieniowanie twarzy i rybki :) Digital painting zawsze na propsie. Wrzuciłbym coś swojego, ale... ale nie ;)
W PSie robiłaś? Co do portretu to zaczęłaś od zera od szkicu, czy wzorujesz się na zdjęciu?
@sitta_europaea: wrzuć, fajnie że ktoś coś maluje :) tak, działam w PSie, robione jest całkowicie od szkicu, ale wiadomo patrzyłam na jakieś poglądowe zdjęcia, żeby nie zawalić anatomii. Proporcje są celowo trochę nierealistyczne, np duża głowa i drobne ciało, dzięki czemu postać bardziej przypomina jakąś nimfę niż dorosłą kobietę
@prusi: http://drozdkatarzyna.deviantart.com/ tu mam portfolio, ale miałam długą przerwę, przedtem robiłam bardziej "płaskie" grafiki. W sumie to jedna z pierwszych takich naprawdę malarskich prac
@lost__in__moments: Na prawdę tym maleństwem takie piękne rzeczy robisz? Super! Własnie planuję zakup tabletu chyba będę szukał czegoś w rozmiarze ok a5 lub a4 jak sądzisz co lepsze :)?
@zyyx: Wbrew pozorom, myślę że łatwiej zacząć od a5, bo daje Ci większą precyzję ruchów. Przy rysowaniu długich lini na dużej powierzchni wychodzą po prostu krzywe, przynajmniej na początku. Kiedy patrzę na mój tablet, jest zrysowany właściwie tylko w jednym, centralnym miejscu ;) większy nie zawsze znaczy lepszy. No i oczywiście polecam tablety Wacoom, bezduskusyjnie lepszy nawet mały tablecik wacoom niż jakiś "wypasiony" Pentagrama czy innej firmy. Seria Bamboo kiedy
@lost__in__moments: Pamiętam ze kiedyś testowałem bamboo a6 i wydał mi się trochę za mały choć kto wie jakby było później skoro już po chwili doszedłem do wniosku że zawsze mogę przybliżyć obraz. Jednakże a5 wydaje mi się już rozsądną opcją. To co jeszcze pamiętam z testów bamboo to mała liczba poziomów nacisku tzn prawdopodobnie przez niedopracowane ustawienia ps miałem takie odczucie.
#sztuka #grafika #rysunek #chwalesie
źródło: comment_Lxon23G2q2JfOa64CiqRGpQoC46X0I0L.jpg
PobierzW PSie robiłaś? Co do portretu to zaczęłaś od zera od szkicu, czy wzorujesz się na zdjęciu?
Komentarz usunięty przez autora
Istnieje szansa, żebym mógł użyć jakiś twój artwork w celu promowania nowego singla :)?
Bo mam pomysł, żeby troszkę popracować nad tego typu dziełem w photoshopie i myśle, że efekt byłby cudowny :D
Daj znać!