Wpis z mikrobloga

@Sandovan: No ale wszystko co w Magicu jest i tutaj, na pierwszy rzut oka. Są czarodzieje, którzy mają życia, jest mana, są krity, które mają stat ofensywny i defensywny, są zaklęcia zupełnie identyczne jak w Magicu, no słowo w słowo, przecież na pierwszy rzut oka to jest totalna kalka z paroma pewnie wyjątkami dlatego grzecznie pytam czy to to samo, tylko że on-line, czy jednak ta gra czymś zaskakuje

Poza
  • Odpowiedz
@Vojtazzz: >Wszystko co w Magicu jest i tutaj

Pewnie, tylko że nie ma landów, instantów żeby grać w turze przeciwnika, nie trzeba klikać nie odpowiadam po każdym ruchu przeciwnika, nie można mieć więcej niż max hp które tutaj wynosi 30 a nie 20 hp. Ponadto gracz który gra jako drugi dostaje coina, nie można deklarować blockerów, ale jest taunt, creatury się nie regenerują po każdej turze. Nie tapuje się kart,
  • Odpowiedz
@slamnation: Czyli tak jak mówiłem, wszystko to samo, tylko bardziej łopatologicznie. Zrezygnowano tylko z paru opcji nie dodając specjalnie niczego nowego

Nie tapuje się kritów, ale jest nawet SS. No mniej rozbudowana kopia on-line
  • Odpowiedz
@Vojtazzz: W hearthstona też nie gram z landami. Grałem już w wiele gier karcianych i jakoś nie specjalnie widzę podobieństwo tych dwóch gier. Oczywiście pozostając w obrębie tcg/ccg. To tak jak porównać twierdze do starcrafta, przecież oba tytuły to rts.
  • Odpowiedz
  • 1
@Vojtazzz: zacytuje klasyka "skąd się biorą tacy głupcy"

Ehh.. najwieksi prosi Magica dostrzegaja potencjal hearthstone bo gra jest inna! Ciekawa, fajna, ma inne mechaniki, inna matematyke i na czym innym polega. Zobacz sobie np wielokrotnego mistrza magicow - Briana Kiblera - jest naprawde swietnym hearthstonowcem.

Gra sie wpizdu rozni, a jesli tego nie rozumiesz to znaczy, ze nie umiesz grac w zadna z tych gier ;)
  • Odpowiedz
@sorek: Nie grałem w tę drugą więc pytam. I czekałem na taką właśnie odpowiedź. Brawo. Po 6 beznadziejnych odpowiedziach dostałem jedną rzeczową, jak widać większość ludzi to przerosło

Wszyscy sobie ubzdurali że trolluje, postawienie pytania po męsku ich przerosło
  • Odpowiedz