Wpis z mikrobloga

Kto tu: https://www.google.com/maps/@50.434634,16.236339,3a,75y,265.25h,71.28t/data=!3m4!1e1!3m2!1sOpH-t8L_gptOolHuXzelrA!2e0?hl=pl ma pier"W"szeństwo ? Ten kto wyjezdza z shella (ul koscielna) czy ten kto skreca do biedronki na pasie wlaczajacym sie do ruchu mamy ustopic pierszenstwa ale chyba nie tym co skrecaja do biedronki gdyz maja nas po prawej i czy w ogole to jest pas wlaczajacy czy zaczyna sie tam gdzie sa strzalki a wczesniej jest on tylko rownoległym. #prawojazdy #prawodrogowe #prawo
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ciapek57: to jest trzyetapowa trasa:

1. jeśli wyjeżdżasz z Shella w prawo to masz własny pas odgrodzony ciągłą i aż do Biedry jesteś Panem Życia, z tą uwagą, że nie możesz odbić w lewo bo masz ciągłą, ale za to masz pierwszeństwo przed wyjeżdżającymi z Biedry.

2. na wysokości wyjazdu z Biedry jest linia półciągła-półprzerywana. osoby z lewego pasa mogą wjechać do Biedry (ale Ty masz pierwszeństwo), Ty nie możesz
  • Odpowiedz
@Creder: Tak myslalem ale mialem watpliwosci bo kiedys gosc mnie ladnie przepuścił a dzis gosc w aucie mi wymusił. ja jechałem motocyklem i jak to sie mowi "wiekszy ma pierwszenstwo" ale wyskoczylem do goscia troche z ryłem i chciałem być pewny ze mam racje :D
  • Odpowiedz