Wpis z mikrobloga

@Zwanek: idąc tym tokiem myślenia należy olać dzieci bawiące się prądem. W końcu niech samo decyduje o swoim zdrowiu. Takim trzeba pomagać i zdecydowanie bardziej narkomanowi pomoże więzienie (przynajmniej nie będzie miał skąd brać narkotyków).
  • Odpowiedz
@niepowtarzalny-dwa: I przez to gdy mnie zażywającego raz na 1-2 miesiące coś więcej niż a-----l, złapią z gramem czy kartonem postawią oskarżenia. Straszcie prawdziwych przestępców, a nie, że ktoś zabije 3 osoby pod wpływem narkotyku jakim jest a-----l i dostaje za to 4 lata.
  • Odpowiedz
@MSKappa: Idąc tokiem myślenia prohibicjonistów należy takie dzieci wsadzać do poprawczaka lub dać im kuratora, zamiast zostawić ich wychowanie rodzicom ;).

Poza tym nie potrzebnie piszesz o dzieciach, nikt rozsądny nie chce umożliwiać zażywania narkotyków dzieciom, mówimy o dorosłych, odpowiedzialnych za siebie obywatelach.
  • Odpowiedz
@MSKappa: Nope, zła analogia - dziecko dopiero uczy się życia, nie jest w stanie za siebie decydować. Ludziom uzależnionym trzeba pomagać, ale na pewno nie przez ograniczanie ich wolności, nie można też pomagać nikomu wbrew jego woli.
  • Odpowiedz
@MSKappa: Najlepiej zniewolić całe społeczeństwo, żeby uratować kilku narkomanów...

Napisałem przecież, że należy im pomagać. Uważam po prostu, że takie pomaganie komuś wbrew jego woli, może uczynić więcej zła niż dobra.
  • Odpowiedz
@MSKappa: Oczywiście alkoholicy wcale nie giną ( ͡º ͜ʖ͡º)

Około 10 tys. osób rocznie umiera w Polsce z powodu nadużycia alkoholu legalnego, dostępnego w sklepach. Ok. 1,6 tys. osób umiera bezpośrednio w wyniku przedawkowania, ok. 1,7 tys. w wyniku chorób psychicznych odalkoholowych, ok. 6,5 tys. - z powodu marskości wątroby.

Kluby AA, szpitale itp itd. dolicz do tego ile osób zginęło z powodu pijanego kierowcy.
  • Odpowiedz
@MSKappa: Podczas gdy:

Śmierć na wskutek przedawkowania LSD jest praktycznie niemożliwa, należałoby zaaplikować delikwentowi 3300 do 9200 przeciętnych dawek kwasa, aby osiągnąć śmiertelne stężenie LSD we krwi u osoby ważącej około 50kg

Dlaczego ten "n------k" nie jest legalny? Podobna sprawa się ma z DMT i innymi
  • Odpowiedz
@Pan_wons: Dla mnie n-------i, p-------y czy a-----l to zbędne zatruwanie sobie życia. Może mam takie zdanie, ponieważ zawsze unikałem kontaktu z tymi "używkami" ale nie zmienia to faktu że to zuo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Pan_wons: Codziennie spotykam osoby czy to biorące n-------i czy też nadużywające a-----l więc jakieś pojęcie mam i to właśnie te osoby utwierdzają mnie że lepiej trzymać się od tego z daleka.
  • Odpowiedz