Wpis z mikrobloga

@duckar: kupiłem Arduino i montuję to co zawsze chciałem zrobić: samobieżny r-----------z ościenny. ;) Robota w sensie, który będzie omijał przeszkody.

@Feniks: na eBayu kupiłem platformę i kółeczka. Ktoś mi tu na Wykopie mówił, żeby szukać na hasło Tamiya - to części do autek RC.
  • Odpowiedz
Motor Shield

@parsiuk: Tak rzuciłem okiem na ebay na nie i ty masz jakiś bardziej zaawansowany czy mi się wydaje? Jakbyś tam miał chwilkę czasu i zarzucił linkiem to byłbym wdzięczny.

Też planuje coś co będzie jeździło, ale na razie czasu brak, zamówiłem masę pierdół na ebay (o dziwo 17 przesyłek- wszystkie przyszły) i leży i się to wszystko kurzy...
  • Odpowiedz
@parsiuk: O i zainteresowałeś mnie, jak jest w arduino z wejściami? Każdy pin cyfrowy może być ustawiony na odczyt czy tylko ten pin tx (nie mam przed oczami arduino nie jestem pewien czy on się tak nazywa). W sensie co w momencie kiedy chcesz podłączyć np. 10 czujników odległości?
  • Odpowiedz
@juz_tu-bylem: tx/rx 0 i 1 są dedykowane do komunikacji z komputerem - lepiej ich nie używać. W ostateczności, jak pracujesz z baterii można. Pozostałe cyfrowe można ustawić albo odczytać (w sumie 14). W Uno piny analogowe pracują tylko jako wejścia - nie można ustawić ich stanu.
  • Odpowiedz