Aktywne Wpisy

mirko_anonim +97
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
6 lat związku, w tym 2 lata małżeństwa i szykuje mi się rozwód.
Jest to dla mnie straszne, bo ją kocham, ale terapia małżeńska mi w pewnym sensie otworzyła oczy. Moja żona chce być ciągle zaskakiwana, podróżować, wychodzić często na randki, a ja wręcz przeciwnie. Jestem domatorem i w zupełności mi wystarcza wyjście kilka razy w roku do kina, restauracji i 2x kilkudniowe wakacje.
Po to wszedłem w związek,
6 lat związku, w tym 2 lata małżeństwa i szykuje mi się rozwód.
Jest to dla mnie straszne, bo ją kocham, ale terapia małżeńska mi w pewnym sensie otworzyła oczy. Moja żona chce być ciągle zaskakiwana, podróżować, wychodzić często na randki, a ja wręcz przeciwnie. Jestem domatorem i w zupełności mi wystarcza wyjście kilka razy w roku do kina, restauracji i 2x kilkudniowe wakacje.
Po to wszedłem w związek,
villager +41
Niby człowiek wiedzioł, ale się łudził ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Po pierwszym roku spłacania symulacji na 800k jesteśmy lżejsi o 70k a kapitał ledwo tknięty o 6k i odsetki biją...
Nawet mając płynność finansową to się człowiek zastanawia czy na pewno jest sens w tym roku schodzić z najmu na rzecz kredytu...
#nieruchomosci #mieszkanie #mieszkaniedweloperskie #finanse #kredyt #boldupy
Po pierwszym roku spłacania symulacji na 800k jesteśmy lżejsi o 70k a kapitał ledwo tknięty o 6k i odsetki biją...
Nawet mając płynność finansową to się człowiek zastanawia czy na pewno jest sens w tym roku schodzić z najmu na rzecz kredytu...
#nieruchomosci #mieszkanie #mieszkaniedweloperskie #finanse #kredyt #boldupy
źródło: Zrzut ekranu z 2024-02-27 09-18-46
Pobierz

#arduino
źródło: comment_bPPIbrwkFDUqUpTV2bjGOvNAUKOWZGWJ.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
@Feniks: na eBayu kupiłem platformę i kółeczka. Ktoś mi tu na Wykopie mówił, żeby szukać na hasło Tamiya - to części do autek RC.
@parsiuk: Co tam siedzi? Uno, a ta płytka? Kontroler serw? I co to za pakiet zasilający?
Silniki to zwykłe DC a nie krokowe niestety. Motor Shield może zasilać albo jeden krokowy, albo dwa zwykłe DC. Wybrałem to drugie. Przesunięcie będę mieżył tymi tarczkami za kołami i diodami IR (jeszcze nie zamontowane). Nie wiem tylko, jak je podpiąć do Arduino - kończą mi się piny a nie
@parsiuk: Tak rzuciłem okiem na ebay na nie i ty masz jakiś bardziej zaawansowany czy mi się wydaje? Jakbyś tam miał chwilkę czasu i zarzucił linkiem to byłbym wdzięczny.
Też planuje coś co będzie jeździło, ale na razie czasu brak, zamówiłem masę pierdół na ebay (o dziwo 17 przesyłek- wszystkie przyszły) i leży i się to wszystko kurzy...
http://arduino.cc/en/Main/ArduinoMotorShieldR3
Ona ma jeszcze wyjścia do "Tinker Kit", które można spokojnie olać i wykorzystać ich piny. ;)
http://www.ebay.ie/itm/2WD-Smart-Robot-Chassis-Kit-suit-Arduino-Raspberry-Pi-and-other-projects-/131269789338?pt=UK_BOI_Electrical_Components_Supplies_ET&hash=item1e904a069a
Ja spokojnie używam:
pinMode( A0, OUTPUT );
digitalWrite( A0, HIGH );
Mam wyświetlacz LED 7-segmentowy * 4 cyfry. Segmenty włączam pinami cyfrowymi, a poszczególne cyfry - właśnie pinami analogowymi bo reszta cyfrowych była potrzebna do czego innego. Działa jak ta lala.