Wpis z mikrobloga

@Famina: Dlatego chciałem normalnie odpisać, bo już naginasz prawdę ;)

Z Geocaching da się normalnie korzystać nic nie płacąc. A po za tym, to zależy w jakim regionie, to popularność serwisów jest różna. Ja jestem z małopolski, gdzie dużo więcej jest na geocaching.
  • Odpowiedz
@tiqi: nie da się normalnie korzystać bo nie można normalnie ściągnąć gpx z zadanego obszaru, OC jest najpopularniejszym systemem w Polsce i tyle

Nie kłam proszę pisząc to

Dlatego chciałem normalnie odpisać, bo już naginasz prawdę
  • Odpowiedz
@antros: Odnośnie wgrania większej ilości keszy, sądzę, że @Piotr_Rupik: jest początkujący, więc pewnie będzie korzystał ze smartfona. Wystarczy c:geo i plugin do przeglądarki i nie ma problemu z wgraniem dużej ilości keszy.

Odnośnie zakopywania... Chwalicie się tym, a na prawdę nie ma czym. Dokładność GPS jest jaka jest, do tego i tak dość duże rzucanie się w oczy bez kopania... No co kto woli...
  • Odpowiedz
@tiqi:

Wystarczy c:geo i plugin do przeglądarki i nie ma problemu z wgraniem dużej ilości keszy.

Nie trzeba nawet pluginu, ale C:geo to nie program GC, samo GC nie udostępnia takiej funkcjonalności, tak czy siak zapisanie keszy z mapy nie działa idealnie i jest dużo wolniejsze niż wgranie gpxa poza tym c:geo nie łączy się tak szybko z serwerem GC jak z OC, po odpaleniu go od razu jestem połączony
  • Odpowiedz
@antros: Wolę to, bo mi odpowiada bardziej. Po prostu.

Dlatego też nie zacząłem #gownoburza, ale wy musieliście napisać od razu swoje ale, często naginając prawdę, albo niedopowiedając wszystkiego ;) Pozdrawiam i kończę dyskusję.
  • Odpowiedz
@tiqi:

często naginając prawdę, albo niedopowiedając wszystkiego ;) Pozdrawiam i kończę dyskusję.

wszystko co napisałem jest zgodnie z prawdą i niczego nie naginałem w przeciwieństwie do
  • Odpowiedz
@antros: > powiedz tak od siebie dlaczego wolisz coś bardziej komercyjnego i mniej otwartego pod każdym względem?

To ci odpowiedziałem osobiście. A teraz chcesz obiektywnej zalety, sam nie wiesz co piszesz ;)

Zraziłem się widząc kilka skrytek z OC. Na GC się nie zraziłem. Tyle. Koniec. Kropka.
  • Odpowiedz
To ci odpowiedziałem osobiście. A teraz chcesz obiektywnej zalety, sam nie wiesz co piszesz ;)

@tiqi: powiedzenie "od siebie" to nie jest powiedzenie "bo mi się podoba" (oczywistym jest że używasz bo ci się podoba) tylko podanie tych argumentów, które dla kogoś mają największe znaczenie,

teraz chcesz obiektywnej
  • Odpowiedz
@antros: Nie mam zamiaru się kłócić. Napisałem w 1 poście, niech sobie poczyta regulaminy i sam zadecyduje. To jest najrozsądniejsze podejście.

P.S. Jak w OC człowiek może być keszem, to idź się zakop ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@tiqi: I po co tyle agresji. Po prostu przyznaj, że przegrałeś dyskusję i tyle.

Ja również głównie w OC gdyż w centralnej Polsce dużo mniej jest GC. Za granicą oczywiście GC :) Interfejs GC dla osób, które zakładają skrzynki jest bardzo mało przejrzysty.

@antros
  • Odpowiedz