Wpis z mikrobloga

@TakenByTheScourge: zalezy od tego, co chcesz osiagnac wlasciwie. przyklad, gdy masz program, ktorym modyfikujesz pliki tekstowe otwarte w programie, ale dopuszczasz mozliwosc edycji z zewnatrz i wtedy chcesz porownac zmiany - trzymasz kopie pliku sprzed otwarcia go w programie, jak dostaniesz notyfikacje o zmianie pliku otwartego, przelatujesz otwarty plik jak i kopie libka do diffowania plikow i jako rezultat widzisz zmiany, ktore zaszly. podkreslam: wsio zalezy od tego, co chcesz zrobic.
  • Odpowiedz
@PsichiX: chcę zrobić tak: inne procesy modyfikują zawartość pliku (dodają nowe linie), a ja chcę wyświetlać na konsoli nowe linie (nie chcę na raz wyświetlać zawartości całego pliku).
  • Odpowiedz
@Roballo: Zrobiłem tak, że gdy pojawiał się event OnChanged, to czytam cały plik, a potem wyciągam z niego zmiany w stosunku do tego, co załadowało się przy wejściu do programu. Po wyciągnięciu różnic nowy plik staje się starym i czekam na kolejną zmianę. I tak do usranej śmierci... Chciałem to zrobić StreamReaderem, ale albo ja coś źle robiłem, albo StreamReader jest #!$%@? i nie pozwalał nadpisywać pliku nawet jak z niego
  • Odpowiedz