Wpis z mikrobloga

@MtEden: Dzięki. A co do sytuacji to masz szczęście, że zajechał Ci dziadziuś w VW. Mi ostatnio policyjna lodówa z prawego pasa skręciła przed mordą w lewo. Nie jeżdżę z kamerką i niestety efekt mam do dzisiaj na prawej owiewce i w prawym kolanie. Powiedzieli że chciałem ich wyprzedzić podczas kiedy oni skręcali (o dziwo wg nich przepisowo) w lewo.
  • Odpowiedz
specjalnie robię sobie zdjęcia powyżej 150 jak tylko jakiś widzę

Dorośniesz [...] to zobaczysz

@MtEden: A skąd Ty wiesz, jak sam jeszcze nie dorosłeś? Życzę Ci, żebyś się r------ł.
  • Odpowiedz
@MtEden: Wiesz, jeżeli jeździsz na motocyklu, to powinieneś znać mała zasadę obejmującą wszystkich którzy jadą powyżej dozwolonej prędkości - myślę za dwóch. Osoba jadąca z naprzeciwka ma prawo przypuszczać, iż jeździsz z dozwoloną prędkością, tak samo jak Ty możesz przypuszczać, iż dana osoba Cię widzi. Dlatego, nawet jeśli masz motocykl od nie wiadomo ile lat, nadal jesteś dzieciaczkiem ze swoim scigołkiem.

PS. Mam nadzieje, że chociaż podczas tej utarczki słownej
  • Odpowiedz
@MtEden: Ja rozumiem pasja i w ogóle, ale @mocniak ma rację: tobie się wydaje, że tam mogłoby być ograniczenie do 80, ale jest 50 żeby inni mieli odpowiednio dużo czasu na reakcję i żebyś panie "jade pińcet, ale to nie ważne bo wymusił, powybijam mu zemby, bo ja mam takie światła dobre że mnie widać już z rogatek!!11!" też miał odpowiednio dużo czasu na reakcję jakby np.
  • Odpowiedz
@Leniek: materiał raw był 720p@60fps, wyeksportowałem go do mp4 i tak wysłałem do gyfycat (obsługują chyba maks 15s z mp4 i bez limitu z gif)
  • Odpowiedz
@MtEden: Po pustej drodze autem 50km/h nie jadę, ale po pierwsze jestem znacznie bardziej widoczny niż motocykl, a po drugie jak mi ktoś drogę zajedzie w taki sposób, to po hamowaniu i zderzeniu nic mnie boleć nie będzie.
  • Odpowiedz