Aktywne Wpisy
Lujdziarski +211
Na początku lat 80, urodziła się moja siostra, jako wcześniak. Zmarła po 3 dniach. Dzisiaj, albo nawet te 10 lat później by ją odratowali.
Jak byłem dzieckiem, to wiedziałem że miałbym siostre, ale moja mama nigdy za specjalnie o tym nie lubiła mówić. Do dzisiaj widzę, że sprawia jej to ból jak czasami rozmawiamy o Marcie. Dzisiaj miałaby te 40 lat, pewnie dzieci a kurde nie miała na życie nawet szansy.
Zawsze
Jak byłem dzieckiem, to wiedziałem że miałbym siostre, ale moja mama nigdy za specjalnie o tym nie lubiła mówić. Do dzisiaj widzę, że sprawia jej to ból jak czasami rozmawiamy o Marcie. Dzisiaj miałaby te 40 lat, pewnie dzieci a kurde nie miała na życie nawet szansy.
Zawsze
Czy kontynuowali byście Wasz związek jeśli wasza partnerka by was uderzyła z otwartej dłoni podczas kłótni? Moja partnerka mnie uderzyła dziś pierwszy raz, jesteśmy razem już prawie 2 lata i nie wiem co o tym myśleć #zwiazki #niebieskiepaski
Cześć mireczki, potrzebuję pomocy bo siedzę już chwilkę nad tym a "solucjów" w necie brak (tzn. są ale nie takie jak są mi potrzebne). Otóż mam zmienną w której mam np.
* List 1
* List 2
* List 3
Chce wyrażeniem regularnym wydobyć tylko 2 pierwsze - (i ich kontent też). Jak mogę to zrobić? "
(.*)<\/ul>" zwraca mi wszystkie * a to nie o to mi chodzi. Będę wdzięczny za pomoc! :)
ul
lecz na
li
Edit: Oczywiście wyciągnij - (.*?)
:)
* (.*)<\/li>* (.*)<\/li>
taki regex zwróci Ci w tablicy dokładnie to czego potrzebujesz, ale i tak parsowanie HTMLa regexami to zazwyczaj zły pomysł. Co próbujesz osiągnąć?
zgadzam się
@matiit: a gdzie ja Ci będę teraz Symfony ściągać :D
@diwi: No właśnie w tym problem, że to ciężko. Dostaję jedną tablicę gdzie są wszystkie
Composer, mówi Ci to coś? :)
php<br/
$html = '* test1
* test2
*
@Rst00: trzymanie HTMLa w bazie po to żeby z niego wyciągać dane to jeszcze gorszy pomysł niż parsowanie HTMLa regexami, no ale pewnie się nie opłaca przerabiać - więc regex
@kao3991: to powiedz mi, jak inaczej mam trzymać w bazie to, co wypluwa mi edytor WYSIWYG?