Wpis z mikrobloga

Witam Mirki. To mój pierwszy post na Mirko więc troszkę się denerwuje, ale do rzeczy.

Od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie zakup brzytwy do golenia. Czy jakiś Mirkowy posiadacz mógłby mi doradzić od jakiej brzytwy zacząć? Głównie myślę o Brzytwa Dovo Solingen "Best Quality" (takiej jak ta: http://allegro.pl/brzytwa-dovo-solingen-best-quality-6-8-i4436196268.html), ale akurat tu jest troszkę droga (na niektórych forach można przeczytać że cena wynosi ok. 200zł z z hakiem). Dodatkowo pytanie do brodaczy z Wrocławia: Czy w naszym mieście jest jakiś sklep z takimi akcesoriami do golenia?

#wroclaw #modameska #golenie #brzytwa #kiciochpyta
  • 11
@PurpleHaze: Wlasnie wspomniana przezemnie brzytwa jest polecana na poczatek na tym forum. Użytkownicy tam również przestrzegaja przed tanimy brzytwami ze wzgledu na zastraszajaco niską jakość.
@fake_name: Zdecydowanie nie kupuj taniej brzytwy, bo to w dużej mierze tandeta i się tylko pochlastasz. Niech Ci też przez myśl nie przejdzie kupowanie brzytwy na żyletki, bo to najgorsza z najgorszych opcji. Zobacz na forum, co jest polecane. Myślę, że Solingen spokojnie da radę.
@fake_name: Dobry Solingen, dobre kamienie wodne, dobry pasek, dobry pedzel, na mydle do golenia mozesz przyoszczedzic ;p Ja kiedys przechodzilem etap golenia brzytwa i fakt, ze niczym na swiecie sie tak zajebiscie nie ogolisz jak brzytwa przecinajaca spadajacy na nia wlos (true story - sam swoja tak testowalem). Ale problem z tym jest taki ze na dobre golenie potrzebujesz ze 30 minut a to jak masz juz wprawe. Bo samo przygotowanie
@fake_name: Pisz na brzytwa.org , tam się ucieszą, że ktoś chce kupić brzytwę, a i doradzą dobrze.

Co do samego pytania: troszkę tam siedziałem i generalnie polecają Dovo.

PS: Jeśli szukasz mydła do golenia to polecam Muhle. Są bardzo wydajne, wychodzi chyba taniej niż pianka/żel w puszcze.