IT_Manager
https://ithardware.pl/aktualnosci/chat_control_unia_europejska_inwigilacja-54472.html

Oto prawdziwe oblicze Koalicji Obywatelskiej i jej wyborców tudzież sympatyków oraz satelit w PE - bolszewicka zgraja zamordystów, która z niepokojącą radością domaga się cenzury prewencyjnej i totalnego nadzoru nad wszystkim. Jeszcze chwila i będą sprawdzać, czy kał oddajemy zgodnie z partii interesem #pdk

Winszuję każdemu KO-wcowi - zarówno politykom, jak i ich wyborcom. Absolutnie niczym nie różnicie się od zamordysty Putina, puchatka z Chin czy północnokoreańskiego czubka. Niczym. Możecie sobie wszyscy podać ręce i wspólnie świętować triumf totalnej kontroli.

Na szczęście Europa zaczyna się budzić. Partie, które nie mają zamiaru wprowadzać tego typu bandyckich przepisów, dochodzą do głosu i niedługo będą rządzić. Wtedy cała ta szajba poleci prosto do hasioka, gdzie jest jej miejsce. I to wszystko dzięki wam i waszym politycznym idolom. Swoją drogą - dajecie ludziom pokroju Brauna czy Mentzena albo innych w całej EU, paliwo rakietowe do ich propagandy - niczego nie muszą robić, wystarczy, że pokażą palcem na wasze, towarzysze, zamordyzmy i zapytają ludzi - "tego chcecie?".

Żywię też głęboką nadzieję, że absolutnie każdy zamordysta, który domaga się tych regulacji, zostanie siłą (!) zmuszony do zamontowania sobie na stałe, a jakże, kamery z dostępem publicznym 24/7, 365 dni w roku. Bo przecież nie macie nic do ukrycia, prawda? Siłą wszczepimy wam te kamery i będziemy transmitować wasz śmieszny żywot do sieci - żebyście wreszcie poczuli smak skrajnego zamordyzmu, by narazić was na równie skrajny ostracyzm i byście "zrozumieli" (no, na pewno), jak głęboko tkwi w was neonazistowski pomór. Niech inni mają żywy przykład, czego absolutnie robić nie wolno oraz co jest skrajnie złe.

A teraz najważniejsze: tego typu regulacje dotkną wyłącznie laików. Fachowcy - w tym niechwalac się ja, ale i dziesiątki innych wiedzą, czym jest VPN, proxy, CGNAT, Freenet, TOR, I2P, ZeroNet, Lokinet, Yggdrasil, WireGuard, OpenVPN, Shadowsocks, V2Ray, Outline, Mullvad, ProtonVPN, i2pd, Hyphanet, RetroShare, Briar, Session, SimpleX Chat, Monero, Wasabi Wallet, Tails, Qubes OS, Whonix, GrapheneOS, CalyxOS, i jeszcze kilkadziesiąt innych rozwiązań, które praktycznie gwarantują 100% anonimowość i prywatność. Internet jest zdecentralizowany. Oni mogą sobie uchwalać co chcą, a realnie guzik mogą zrobić ludziom, którzy wiedzą, co robią.

Dlatego właśnie pracuję nad bezpłatnym serwisem, w którym krok po kroku, łopatologicznie, opiszę, jak zadbać o swoją prywatność i jak zabezpieczyć komputer, telefon oraz każde inne urządzenie przed dowolnymi służbami - od ABW przez MI6 aż po CIA, NSA i nawet UFO, jeśli zajdzie taka potrzeba. Zrobię to za darmo, pro bono. I będę reagował na każde kolejne g---o, które Unia będzie chciała wdrożyć. Poświęcę swój czas, pieniądze i święty spokój (bo żona mnie przeklnie).

Sądzę też, że spokojnie zbiorę w ciul kasy w ramach crowdfundingu, żeby uruchomić ogólnokrajową, a nawet ogólnoeuropejską kampanię reklamującą ten poradnik. Chcę, żeby absolutnie każdy - stary czy młody - mógł zagrać na nosie tej bandzie zamordystów, którzy marzą o cenzurze prewencyjnej i kontroli sieci. Sieci, która na ich nieszczęście jest zdecentralizowana i której nigdy nie opanują.

I na koniec do wszystkich sympatyków "Kałolicji" - podziwiajcie mój środkowy palec, s...syny.

#bekazlewactwa #bekazpodludzi #technologia #it #cenzura #eu #polityka
2
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
palodisko
Idz załuż maske anonymus i protestuj przeciwko acta oszołomie xdxd
6
IT_Manager
Wystarczy, że będę pokazywał innym w jaki sposób dbać o swoją prywatność - to o niebo lepsze od zakładania masek Guya Fawkesa. Mogę też robić inne rzeczy, ale tutaj o tym pisać nie będę, bo i po co.
0
moj_wykopowy_login
moj_wykopowy_login
Idź pod TK z koszulka konstytucja xD
1
IT_Manager
0
PansaSanczo
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
0
IT_Manager
Terroryści używają do komunikacji TOR-a (i innych rozwiązań gwarantujących 100% anonimowość przy zachowaniu odpowiedniego BHP), zatem możesz sobie tolerować - za przeproszeniem panie wykopowiczu - w kiblu.
0