asdfghjkl
Amciu
30
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
asdfghjkl
@Vegasik69: serio mowie. To kwestia smaku i kultury. W krajach srodziemnomorskich zioła to coś zupełnie innego niż w polsce. Kuchnia kreci wokół ziół. Powiem więcej pija się nawet napar z oregano czy majeranku, tymianku etc. To samo s wieloma innymi składnikami. W polsce oliwe łyżeczką stosujecie jak przyprawe. w grecji dajesz na start pol szklanki do czegokolwiek ( ͡° ͜ʖ ͡°) to pełnoprawny składnik dania stanowiący
9
Vegasik69
@asdfghjkl ( ͡º ͜ʖ͡º)
2
Vegasik69
@asdfghjkl No podobno ma dobre właściwości taki olejek z oregano. 👍
2
vulcanitu
@asdfghjkl: daj mi to
1
asdfghjkl
@vulcanitu: to tylko kawałek ziemniaka! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
1
Gandezz
@asdfghjkl smakówa
1
asdfghjkl
@Gandezz: dziekowac
1
asdfghjkl
@Vegasik69: oczywiście. Jedyna słuszna droga. Nie dla ketchupu i innych wynalazków
1
asdfghjkl
@Vegasik69: nie ma czegos takiego jak przesada przy oregano ( ͡° ͜ʖ ͡°)
1
general_row_grotecki
@Vegasik69: olejek z oregano na problemy ze wzdęciami, a taki napar z majeranku jest super na katar. Jak z jakiegoś powodu nie możesz wziąć „normalnych” leków to super rozwiązanie. @asdfghjkl Coś jeszcze polecasz?
1
asdfghjkl
@general_row_grotecki: dictamo polecam i malotirę, rumianek. Ogóle ziołowe napary. Nie tylko na jakies problemy tak po prostu do picia. Na Krecie w okresie jesienno zimowym napary ziołowe są popularne. Rozgrzewające i może pomagające przy infekcjach i zmniejszaja ryzyko przeziębienia. Ja pije bo lubie w sumie. Mam różne zioła popakowane w słoiki i puszki które sam zbieram a potem robie z nich różne napary
1
general_row_grotecki
@asdfghjkl: o gojnik z miodem tymiankowym mmmm
1
general_row_grotecki
@asdfghjkl: Ale dyptam to znam tylko z hogwarts legacy xD nie mam pojęcia z czym i jak i po co
1
Vegasik69
@asdfghjkl frytki z łoregano?
0
Vegasik69
@asdfghjkl: No spoko ale nie można przesadzić z tą przyprawą.Z ketchupem też nawet lubię.
0