Aktywne Wpisy
mojaprawdajestmojsza +323

thorgoth +256
Bąbel.
Lat 20.
Czasem przypomni mu się młodość i nagle podbiegnie za własnym cieniem, troche niezgrabnie, jakby nie pamiętał że ma artretyzm stawów. Czasem nagle zaatakuje ręke którą go miziam. Czasem już nie zdąży z dwójeczką do kuwety.
Czasem ma wyraz pyszczka jakby nie wiedział w którym wszechświecie właśnie wylądował, szczególnie wybudzony ze snu.
Zawsze się cieszy jak mały kociak gdy wracam z żoną do domu, nie ważne czy nie było nas 10 minut czy
Lat 20.
Czasem przypomni mu się młodość i nagle podbiegnie za własnym cieniem, troche niezgrabnie, jakby nie pamiętał że ma artretyzm stawów. Czasem nagle zaatakuje ręke którą go miziam. Czasem już nie zdąży z dwójeczką do kuwety.
Czasem ma wyraz pyszczka jakby nie wiedział w którym wszechświecie właśnie wylądował, szczególnie wybudzony ze snu.
Zawsze się cieszy jak mały kociak gdy wracam z żoną do domu, nie ważne czy nie było nas 10 minut czy
źródło: a6626b1
Pobierz

Wiem, że można np. powiedzieć I went to the railway station but the train had left i to zdanie ma sens bo na osi czasu to wygląda tak, że zanim doszedłem na stacje to pociąg s--------ł. Czyli s----------e pociągu miało miejsce wcześniej niż moje na stacje przybycie. A teraz niech mi ktoś wytłumaczy dlaczego w następującym zdaniu mamy Past Perfect bo nie rozumiem: I had known he had problems
#kiciochpyta #pomocy #mozepowtorzymyangielski #learning
1. Zdublowałeś wpis.
2. Tagu nauka używamy w sensie "science", nie "learning"
He had problems and I had known about it.A gdy wypłaciłem był pieniądze, poszedłem na zakupy
When I had paid out money I've gone shopping.
Komentarz usunięty przez autora
I went shopping yesterday. - Kupowałem dokładnie wczoraj.
I've gone shopping - Kupowałem, ale nie wiadomo kiedy.
No ale to znaczy, że wiedziałem najpierw ja wiedziałem o tym że dana osoba ma problem a dopiero potem ten problem wystąpił co nie ma sensu. Mógłbyś
W sumie powinienem był poprawić, bo jednak Past Perfect określa czas, więc powinno być went. Sorki za wprowadzenie w błąd. :D
@lifapek: Zdaje się, że czas zaprzeszły nie odnosi się tu do "mienia" problemów przez ojca, ale do poprzednich zdań.