@EmDeCe: Przecież co chwilę są takie akcje i to w obie strony. Po prostu oligarchowie po obu stronach, mają wywalone na ta wojnę. Liczy się biznes. Tam biznes jest zbyt bardzo wzajemnie powiązany i zbyt niemoralny.
@doczko123: Ale jeśli to jest Bułgaria to nie Ukriaińcy decydują jakie paliwo im wlewają. Mogą co najwyżej obrazić się i nie latać do Bułgarii xd ale to przyniesie im szkody większe niż ta cysterna od lukoil
normalnym krokiem byłyby sankcje za kupowanie ruskiego paliwa, ale jak widać samych Ukraińców to nie dotyczy xD ahh te podwójne standardy
@doczko123: Z ciekawości, co mieli twoim zdaniem zrobić? Czekać aż w Bułgarii ktoś przyjedzie z paliwem lotniczym od innego dostawcy? Pewnie z innego kraju by musieli z tym paliwem jechać. Tylko po to aby zatankować samolot.
Wiem, to by fajnie działało pod publiczkę. Coś jak DUUUUUUUUUUUUUUŻY samolot z maseczkami.
@ipkis123: oczywiście że kupno dronów do r--------a rafinerii spoko niemniej chciałem zwrócić uwagę na niekonsekwencję i wybiórcze stosowanie się do "rosja zła, kapacy złe, całkowite sankcje i nic od nich nie kupować". A co wg mnie powinni zrobić, hmm, może tak zaplanować lot żeby nie trzeba było tankować na lotnisku gdzie kacapy są dostawcami ? Bo idąc tym tokiem rozumowania to na przykład w zimie jak na UA będą problemy
Przecież co chwilę są takie akcje i to w obie strony.
@orkako: Jakie I kto jest tą drugą stroną? Gasprom w Bułgarii istnieje, ale jest całkowicie odcięty od ruskiej "centrali".To zupełnie inna firma bez żadnej zależności od ruskich i nijak na niej nie zarabiają. Po co pierdzielisz jak nie wiesz?
@doczko123: Typie, wyobraź sobie, że do cysterny z logo ruskiej firmy można nalać nieruskie paliwo. Mózg r-------y, co nie? Zgodnie z Twoim tokiem rozumowania jestem Chińczykiem, bo mam na dupie gacie z aliexpress.
Gasprom w Bułgarii istnieje, ale jest całkowicie odcięty od ruskiej "centrali".To zupełnie inna firma bez żadnej zależności od ruskich i nijak na niej nie zarabiają.
@Gjbgghbhhjj: Nie jestem w temacie ale brzmi to bardzo naiwnie
normalnym krokiem byłyby sankcje za kupowanie ruskiego paliwa,
@doczko123: Ukraina cały czas kupuje produkty rafinowania z rafinerii w Słowacji i w Węgrzech, które zaopatrują się w ropę z kacapii, więc nic nowego w sumie
@doczko123: Co tam? Jak tam stany magazynowe paliwa lotniczego w rassiji? Bo chyba nie zrozumiales dlaczego to tak wkurza rosjan... I czemu Ukraina dobrze robi tankujac w tym przypadku russkie paliwo. Trolling lvl hard. Federacja se od ust odjela... ¯\(ツ)/¯ Pamietasz te plonace rafinerie? No to nie tylko benzyna... ;) Wlasnie najlepiej byloby skupic cale zapasy Lukoilu...
@Niedobry: ok, to wszyscy razem w-------y kacapów, znieśmy sankcje tłumnie tankujmy ruska ropę żeby mniej zostało dla kocmołuchółów, a nie, czekaj nie można bo to niedobre jest. Nie wiem jakie fikołki będziesz jeszcze robić ale ja byłbym szczęsliwszy widząc na przykład palącą się tą cysternę lukoilu ze zdjęcia, choćby za samą nazwe im się należy, tak profilaktycznie.
@doczko123: A to wiadomka ze lepiej zeby plonela. A wiesz ze w rosji tylko cystern wzrosla sprzedaz. O 10%. Reszta naczep w dol o 45% okolo. A poza tym paradoks jest taki ze im brakuje i wprowadzaja zakazy eksportu. To nie ta sama rossja co lat 2 temu.
Chłop zrobi smutną minę na sali sądowej, dostanie pięć lat bo niekarany, za dobre sprawowanie wyjdzie po 3, kupi kolejnego golfa i skasuje następną rodzinę.
źródło: image
Pobierz@doczko123: Z ciekawości, co mieli twoim zdaniem zrobić? Czekać aż w Bułgarii ktoś przyjedzie z paliwem lotniczym od innego dostawcy? Pewnie z innego kraju by musieli z tym paliwem jechać. Tylko po to aby zatankować samolot.
Wiem, to by fajnie działało pod publiczkę. Coś jak DUUUUUUUUUUUUUUŻY samolot z maseczkami.
@ipkis123: ej, to może kupujmy taniej paliwo z rosji aby mieć więcej kasy na drony dla ukrainy?
@orkako: Jakie I kto jest tą drugą stroną? Gasprom w Bułgarii istnieje, ale jest całkowicie odcięty od ruskiej "centrali".To zupełnie inna firma bez żadnej zależności od ruskich i nijak na niej nie zarabiają. Po co pierdzielisz jak nie wiesz?
@Gjbgghbhhjj: Nie jestem w temacie ale brzmi to bardzo naiwnie
@doczko123: Ukraina cały czas kupuje produkty rafinowania z rafinerii w Słowacji i w Węgrzech, które zaopatrują się w ropę z kacapii, więc nic nowego w sumie
Pamietasz te plonace rafinerie? No to nie tylko benzyna... ;)
Wlasnie najlepiej byloby skupic cale zapasy Lukoilu...