Aktywne Wpisy

Kasahara +189
Jak chcecie zobaczyć uśmiech dziecka u 38 latka to macie właśnie okazje. Z okazji urodzin przyjaciele przygotowali mi prezent - sztangę załadowaną 38 monsterami, japońskie noże (kocham gotować) i koszulkę do wyciskania (taka z gumą na plecach). Aż mnie bolała twarz przez 2-3 godzinne śmianie się i uśmiechanie.
Z młodych lat nie został mi ani jeden przyjaciel, w dorosłym wieku wszystkich (około naprawdę 6 bliskich, co mi pomogą w każdej sytuacji i
Z młodych lat nie został mi ani jeden przyjaciel, w dorosłym wieku wszystkich (około naprawdę 6 bliskich, co mi pomogą w każdej sytuacji i
źródło: 2026-07-09 19.21.47
Pobierz
Salido +253
Minął 13. (z 67) dzień wakacji.
W ciągu ostatniej doby miały miejsce 4 wypadki śmiertelne w których zginęły 4 osoby.
50 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
54 ofiary śmiertelne w wypadkach drogowych od początku wakacji.
W ciągu ostatniej doby miały miejsce 4 wypadki śmiertelne w których zginęły 4 osoby.
50 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
54 ofiary śmiertelne w wypadkach drogowych od początku wakacji.
źródło: 1-479086-4
Pobierz

80/100 🚀 (wczoraj: 39)
Na tagu #gielda panuje bardzo wysoki optymizm i ulga (sentyment na poziomie 80/100). Głównym motorem napędowym nastrojów jest spektakularne zachowanie XTB („szczura”), który bije kolejne historyczne rekordy (ATH), napędzany świetnymi wynikami i optymistycznymi rekomendacjami analityków (wycena docelowa Kepler Cheuvreux na poziomie 152,65 zł). Dodatkowo po niedawnych obawach o pęknięcie bańki AI na tag powróciła gorączka półprzewodników („pamięciorzy”), wywołana informacjami o inwestycjach Microna na kwotę 250 mld USD oraz potężnymi wzrostami azjatyckiego SK Hynix. Inwestorzy żartują z „pompy wiekuistej” i chętnie uśredniają pozycje w górę. Sceptycyzm dotyczy głównie Dino (uznawanego za „wieczną promocję”) oraz Sivers Semiconductors (SIVE) po spadkach wywołanych sprzedażą akcji przez insidera. Ogólny ton dyskusji jest jednak mocno prowzrostowy, a osoby wieszczące krach chwilowo ucichły.
Najczęściej omawiane:
🔥 XTB: Absolutny hit dnia na tagu. Spółka osiąga nowe historyczne maksima (ATH), wywołując falę euforii i masowe deklaracje trzymania akcji.
🔥 Micron: Szeroko dyskutowany w kontekście ogromnych planów inwestycyjnych w USA (250 mld USD) i dynamicznego odbicia całego sektora pamięci.
🔥 Dino: Omawiane ironicznie jako aktywo w 'wiecznej promocji' i przestroga przed ucieczką z rosnącego XTB do spadającego polskiego czempiona.
Topowi analitycy:
👤 @MG78 (BEARISH): "#gielda sprzedaż xtb na rzecz zakupu Dino chyba nie było najlepszym pomysłem xD"
👤 @PozdroMleczny (NEUTRALNY): "Wiecie że w latach 90 pracownik fizyczny kghm z 10 letnim stażem dostawał pakiet około 1000 akcji pracowniczych a następnie odrazu je handlował na wóde albo fajki."
👤 @Vestor (BULLISH): "xtb bierz go na reklamę jak nie zmarnować sobie życia i lecimy na 200
#gielda"
Statystyki:
👀 Obserwujący tag: 27723 (tydzień temu: 27512; zmiana: +211)
📜 Ilość wpisów w ostatnich 24h: 348 (wczoraj: 460; zmiana: -24%)
👥 Aktywni użytkownicy w ostatnich 24h: 250 (wczoraj: 279; zmiana: -10%)
🥇 Najaktywniejszy ogółem: @perfumowyswir (27)
🥈 Najwięcej wpisów: @perfumowyswir (16)
🥉 Najwięcej komentarzy: @ossprime (15)
👉 Wykresy
Jeżeli chciałbyś wesprzeć autora, możesz to zrobić tutaj: buycoffee.to/jacas. Wszystkie wpłaty zostaną przekazane na śmieciuchy.
#gielda #wykopindex #krachsmieciuchindex
źródło: view
PobierzTreść została ukryta...
A mogłem siedzieć w hotdogażu ( ͡° ʖ̯ ͡°)