Wpis z mikrobloga

Ojciec dzisiaj przyniósł z roboty jakieś "3x TAK" od SLD i mówi, żebym poparł i podpisał.

Czytam te lewackie brednie, że podwyższyć emerytury, wprowadzić płacę minimalną, hurrr durrr, Donald kłamca (to akurat prawda).

No to mówię mu, że ja na żadne emerytury nie liczę i jestem przeciw płacy minimalnej, a poza tym niczego, co komuchy wymyśliły nie poprę, a on do mnie: "Dobra, dobra, podpisuj i myśl sobie, co chcesz."

Powiedziałem, że nie, a on: "Bo ty jesteś w ogóle przeciw pracy i ludziom pracy".

Trochę śmiechłem i odpowiedziałem: "Że ja jestem za ludźmi po pracy" ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Korwil Krul.

#jkm #sld
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Wspolczuje rodzicow, jak ja sie ciesze ze urodzilem sie w rodzinie przedsiebiorcow i rodzina ma normalne poglady :D

@loczyn: niby tak, ale w Polsce prowadzeniem firm zajmują się ~2 miliony osób, a jednak na KNP nie głosują :(
  • Odpowiedz
@DOgi: Wiekszosc to niestety osoby samozatrudnione ktore wydaje mi sie ze sa ewolucyjnie pomiedzy normalnym pracownikiem a przedsiebiorca. Czesto tez takie osoby sa zmuszane przez pracodawce do takiej formy "zatrudnienia" i wtedy sa anty-przedsiebiorczy chociaz z litery prawa tez sa nimi. Dodaj do tego tez sporo przesiebiorcow ktorzy maja to w dupie lub nie maja czas albo co lepsze - zarabiaja na kontaktach z politykami skorumpowanymi. Chociaz fakt, z nimi
  • Odpowiedz