Wpis z mikrobloga

#perfumy #frufrecki

Bortnikoff Amber Cologne. W otwarciu intensywnie dają o sobie znać cytrusy z soczystą pomarańczą oraz orzeźwiającym grejpfrutem. Bardzo szybko dołącza do nich kwiatowy akord, w postaci plumerii, nadającej lekko tropikalnego charakteru. Zaraz po niej, wychodzi także wyraźny jaśmin, a w tle kręci się nieco subtelnego kardamonu. Perfumy posiadają świeży charakter, ale obecna jest też subtelna słodycz. Jeśli chodzi o bazę zapachu to stanowią ją drzewne nuty oraz ambra. Wanilii raczej nie wyczuwam, a oud jest bardzo subtelny.

Amber Cologne to zdecydowanie najłatwiej przystępny Bortnikoff, jakiego dotąd testowałem. Jednocześnie powiedziałbym, że jest od pozostałych nudniejszy. Posiada mocno kwiatowy i lekki profil, skręcający według mnie w damską stronę. Żałuję, że same cytrusy nie utrzymują się dłużej, bo niemal od razu zostają przykryte przez jaśmin oraz plumerię. Całość jest świeża i delikatna, spokojnie nada się na wiosenne i letnie dni. Parametry wypadają kiepsko, projekcja nie jest zbyt mocna, a żywotność najwyżej kilkugodzinna.

Sam zapach mi się podoba, ale nie mogę powiedzieć bym był zachwycony. Po spisie nut, oczekiwałem więcej cytrusów i jak już napisałem brakuje mi tego, by utrzymywały się dłużej. Są to niemniej ładnie ułożone perfumy i jak najbardziej noszalne, co niekoniecznie powiedziałbym o wszystkich pozycjach tej marki. Bez oceny, bo nie lubię wystawiać tak drogim zapachom

pozostałe recki
Frufruf - #perfumy #frufrecki

Bortnikoff Amber Cologne. W otwarciu intensywnie dają ...

źródło: pl-p_c_54485

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Fushnikov: Średniej nie znam. Ja kupiłem za 14.4 zł/ml ale Bortnikoffy w większości chodzą bardziej w okolicach 20 zł/ml i to jak się uda dorwać w dobrej cenie
  • Odpowiedz