Wpis z mikrobloga

Krach & Śmieciuch Index - stan na 16.06.2026, 09:10

70/100 🚀 (wczoraj: 85)

Nastroje na tagu #gielda są wciąż mocno bycze, głównie dzięki dominującemu optymizmowi wokół spółek technologicznych, zwłaszcza SpaceX i Micron. Widoczne są euforia i wiara w dalsze wzrosty, a wszelkie spadki traktowane są jako okazje. Pojawiają się jednak komentarze ostrzegające przed nadmiernym optymizmem i prognozujące korekty, a także narzekania na podatki i ogólny stan polskiej gospodarki. Mimo to, ogólny sentyment pozostaje pozytywny, napędzany sukcesami globalnych spółek.

Najczęściej omawiane:
🔥 SpaceX (SPCX): Spółka budzi ogromne emocje po debiucie i notuje spektakularne wzrosty, generując euforię i dyskusje o jej kapitalizacji.
🔥 Micron (MU): Spółka bije rekordy wszech czasów (ATH), co wywołuje euforię i spekulacje na temat dalszych wzrostów.
🔥 LPP: Dyskusje o LPP dotyczą zarówno spadków, jak i decyzji znanych inwestorów o sprzedaży akcji.

Topowi analitycy:
👤 @ja_tu_tylko_na_moment (BULLISH): "Rozkład jazdy na dziś znany."
👤 @vladi_putin (NEUTRALNY): "Ciekawe czy yebany p0lski rząd ogarnie kiedyś, że zamiast dowalać nam kolejne p0datki to powinni nam dać setup do bzikania hajsu.Wymyślili OKI. Pomysł prawie idealny, to pozniej zaczeli jakieś reguły z d--y wprowadzać."
👤 @perfumowyswir (BEARISH): "Jak już SpaceX jebnie to pociągnie w kibel wszystkie rakieciorze czy raczej okazja obecnie dobrać #rklb i #asts?"

Statystyki:
👀 Obserwujący tag: 27004 (tydzień temu: 26765; zmiana: +239)
📜 Ilość wpisów w ostatnich 24h: 398 (wczoraj: 434; zmiana: -8%)
👥 Aktywni użytkownicy w ostatnich 24h: 289 (wczoraj: 294; zmiana: -2%)
🥇 Najaktywniejszy ogółem: @vladi_putin (46)
🥈 Najwięcej wpisów: @ja_tu_tylko_na_moment (15)
🥉 Najwięcej komentarzy: @vladi_putin (33)

👉 Wykresy

Jeżeli chciałbyś wesprzeć autora, możesz to zrobić tutaj: buycoffee.to/jacas. Wszystkie wpłaty zostaną przekazane na śmieciuchy.

#gielda #wykopindex #krachsmieciuchindex
KrachSmieciuchIndex - Krach & Śmieciuch Index - stan na 16.06.2026, 09:10

70/100 🚀 ...

źródło: view

Pobierz
KrachSmieciuchIndex - Krach & Śmieciuch Index - stan na 16.06.2026, 09:10

70/100 🚀 ...
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach