Wpis z mikrobloga

Krach & Śmieciuch Index - stan na 26.05.2026, 09:10

83/100 🔥 (wczoraj: 87)

Na tagu #gielda panują niezwykle euforyczne nastroje, pomimo chwilowego bocznego trendu na GPW. Użytkownicy z niecierpliwością wyczekują otwarcia Wall Street, ekscytując się m.in. wzrostami Micron (+4% na premarkecie). Trwa potężna faza humorystycznych memów, w której gracze lewarujący CFD i „śmieciuchy” prześmiewczo kpią z pasywnych inwestorów kupujących ETF-y, przypisując im brak odwagi. Dominacja postaw spekulacyjnych pokazuje wysoki apetyt na ryzyko. Co ważne, inwestorzy ignorują kolejne niepokojące doniesienia geopolityczne z Bliskiego Wschodu (ataki w rejonie Iranu i Libanu), wychodząc z założenia, że rynek interesują wyłącznie pozytywne informacje prowzrostowe.

Najczęściej omawiane:
🔥 ETF-y: Główny temat potężnej fali memów i żartobliwych dyskusji porównujących bezpieczne, pasywne inwestowanie do braku męskości w opozycji do ryzykownych śmieciuchów.
🔥 Micron Technology (MU): Spółka budzi duże emocje z uwagi na notowane wskaźniki +4% na premarkecie, a użytkownicy wiążą z nią duże nadzieje przed otwarciem amerykańskiej sesji.
🔥 XTB (Szczur): Użytkownicy dyskutują o braku funkcji śledzenia portfolio u polskiego brokera oraz analizują pojawienie się nowej reklamy konkurencji (Trade Republic).

Topowi analitycy:
👤 @ajonku (NEUTRALNY): "ja myślałem, że wy tu samochodami handlujecie a wy wszyscy homo jesteście"
👤 @ja_tu_tylko_na_moment (BULLISH): "Jeden etf to wstęp do trzech. A trzy etf-y to wstęp do homoseksualizmu."
👤 @andrzejpodloga (NEUTRALNY): "Ten tag już mi całkiem zrył banie. Dzisiaj kupowałem gacie w sklepie i się zastanawiałem czy od razu wziąć dwie paki. Ale przyszło mi do głowy, że może cena spadnie więc lepiej uśredniać XD"

Tomkowe Kreski:
Nasz domorosły rekin finansjery bierze na warsztat ropę, obligacje i S&P 500, demaskując „fake newsy” za pomocą kresek na wykresach. Z wdziękiem i niezachwianą pewnością siebie wieści rychły wystrzał cen baryłki, a giełdę bez ogródek nazywa kasynem – w którym sam oczywiście zamierza ograć krupiera. Choć jego analizy opierają się na uproszczonej geopolityce i wróżeniu z trójkątów, nie sposób nie polubić tego entuzjazmu. Czekamy na ten milion, panie inwestorze! (Omówienie rynku 25.05.2026 Oil Shock Destruction demand SP500 Bonds)

Statystyki:
👀 Obserwujący tag: 26275 (tydzień temu: 26135; zmiana: +140)
📜 Ilość wpisów w ostatnich 24h: 445 (wczoraj: 395; zmiana: +13%)
👥 Aktywni użytkownicy w ostatnich 24h: 326 (wczoraj: 287; zmiana: +14%)
🥇 Najaktywniejszy ogółem: @vladi_putin (69)
🥈 Najwięcej wpisów: @vladi_putin (22)
🥉 Najwięcej komentarzy: @vladi_putin (47)

👉 Wykresy

Jeżeli chciałbyś wesprzeć autora, możesz to zrobić tutaj: buycoffee.to/jacas. Wszystkie wpłaty zostaną przekazane na śmieciuchy.

#gielda #wykopindex #krachsmieciuchindex
KrachSmieciuchIndex - Krach & Śmieciuch Index - stan na 26.05.2026, 09:10

83/100 🔥 ...

źródło: view

Pobierz
KrachSmieciuchIndex - Krach & Śmieciuch Index - stan na 26.05.2026, 09:10

83/100 🔥 ...
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach