Aktywne Wpisy

g500 +1618
#konowalposting #lekarz #lekarz100k
Mam k---a takiego nerwa przez tych s---------w ze aż muszę gdzieś wylać.
Pracuje w szpitalu w Miastku tym teraz słynnym ostatnio przez aferkę na 300 koła dziennie
Ale to dopiero początek góry lodowej.
Na oddziale wewnętrznym pracowało u nas 7 lekarzy
Każdy zarabiał średnio 150 tysi i więcej miesięcznie
Mam k---a takiego nerwa przez tych s---------w ze aż muszę gdzieś wylać.
Pracuje w szpitalu w Miastku tym teraz słynnym ostatnio przez aferkę na 300 koła dziennie
Ale to dopiero początek góry lodowej.
Na oddziale wewnętrznym pracowało u nas 7 lekarzy
Każdy zarabiał średnio 150 tysi i więcej miesięcznie

Salido +366
Minął 11. (z 67) dzień wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 9 wypadków śmiertelnych w których zginęło 10 osób.
44 wypadki drogowe ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
48 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 9 wypadków śmiertelnych w których zginęło 10 osób.
44 wypadki drogowe ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
48 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
źródło: 1-479086-2
Pobierz

Tytuł:
Toksyczne emocjeAutor:
Bernardo StamateasGatunek:
poradnikiOcena:
2/10ISBN:
9788311158344Wydawnictwo:
BellonaLiczba stron:
145Cała ta książka była toksyczna i pewnie dla świętego spokoju powinnam na tym zakończyć tę recenzję, ale dobra.
Po pierwsze czyta się to źle. Napisane totalnie bez polotu. Myślę, że przejście przez encyklopedię bardziej by mnie zafascynowało. Nawet nie umiem powiedzieć dlaczego. Autor się starał, dawał przykłady, wrzucał cytaty, pogrubiał tu i ówdzie. Naprawdę się starał. Może po prostu za bardzo?
Po drugie, książka opisuje toksyczne emocje. Szereg tychże. Znam wielu smutnych ludzi. Sama mam wiele problemów. Ale nie znam nikogo kto cierpiałby jednocześnie na niepokój, smutek, niezadowolenie, złość, zawiść, lęki, wstyd, depresję, frustrację i jeszcze z siedem innych. Dlatego może czyta się to tak źle, bo ta książka jest dla wszystkich, więc tak naprawdę... dla nikogo. Nie możesz się utożsamić z tym, co jest opisane, bo przynajmniej połowa toksycznych emocji cię zwyczajnie nie dotyczy.
Po trzecie i najgorsze. Sposoby autora na radzenie sobie z tymi toksycznymi emocjami, to "nie rób tego". Centralnie jego rady można podsumować w ten sposób - jak jesteś smutny, to nie bądź smutny, a jak jesteś zazdrosny, to przestań być zazdrosny. Nosz kur, szkoda, że sama na to wcześniej nie wpadłam! Teraz akurat nie jestem smutna, ale jest mi zimno, więc niniejszym postanawiam przestać być mi zimno!
Daję dwie gwiazdki. Jedną za okładkę, która wygląda jakby matka kopała swoje dziecko, co strasznie mnie bawi w kontekście tych wszystkich toksycznych emocji, a druga za to, że kilka cytatów mi się spodobało (pewnie dlatego, że były innych autorów).
Wpis dodany za pomocą tego skryptu
#bookmeter #poradnikibookmeter
źródło: 793243-352x500
Pobierz