Tel Aviv mocno oberwał w nocy. Zawieszono przejazdy kolejowe w całym kraju po ataku na dworzec Savidor. Zginęło również 2 cywili po uderzeniu odłamka rakiety w ich dom.
@duzy_krotki: Ja czytałem, że ten balistyk kosztuje 8 mln USD i te ładunki, które uwalnia są mniej więcej wielkości granatu. To dość drogo to wychodzi: 100k USD za jeden taki mały pocisk. Budynku tym nie zburzysz, mostu nie zawalisz, jak spadnie na ulicę to zrobi dziurę. To chyba jest bardziej do zastraszania cywili niż realnych zniszczeń
To dość drogo to wychodzi: 100k USD za jeden taki mały pocisk. Budynku tym nie zburzysz, mostu nie zawalisz
@cebulowy_krezus: Ale i budynek i most zostaną wycofane z użytku, bo bez sprawdzenia nikt nie jest w stanie powiedzieć w jakim stanie są. Zresztą myślę że tutaj też bardziej chodzi o pokrycie terenu niż jeden konkretny cel, efekt psychologiczny też bardzo duży jeśli wszystko co masz w zasięgu wzroku zaczyna wybuchać.
https://x.com/clashreport/status/2034039635983151390
#wojna #usa #iran #izrael
źródło: Screenshot from 2026-03-18 07-38-46
PobierzJa słyszałem, że ten balistyki kosztuje 12 miliardów dolarów zimbabwianskich i i 3 zł a ładunki które uwalnia to wstrętne komary
@ukradlem_ksiezyc: w takim razie poszukam go w sklepie "wszystko po 4 zł"
@cebulowy_krezus: Ale i budynek i most zostaną wycofane z użytku, bo bez sprawdzenia nikt nie jest w stanie powiedzieć w jakim stanie są. Zresztą myślę że tutaj też bardziej chodzi o pokrycie terenu niż jeden konkretny cel, efekt psychologiczny też bardzo duży jeśli wszystko co masz w zasięgu wzroku zaczyna wybuchać.