Wpis z mikrobloga

@kaczmar119: W Polsce, chociaż ostatnio pojawiały się głosy że to kraj tylko teoretyczny... Ale politykę zostawmy na boku.

Jeśli chodzi o sprawę z nike - mnie jako konsumenta chronią odrębne przepisy, a regulamin, który akceptuję podczas składania zamówienia jest niezgodny z tymi właśnie przepisami. (konkretnie zapis 2.5). W mailu z informacją o anulowaniu nie zostałem poinformowany na jakiej podstawie moje zamówienie zostało odrzucone.

Punkt 3 - takie zapisy w umowie/regulaminie zostały
@Telemenel: ale firma nie jest z Polski.. to raz, a dwa, że gdzieś czytałem wypowiedź rzecznika, że jeśli cena widać na pierwszy rzut oka, że jest grubo zaniżona to nie wygrasz..

jedynie nie wiem po co wysyłali zamówienia z czwartku skoro też był błąd w cenach, chyba tylko po to żeby #!$%@?ć tych z piątku:)
@tldr: Prawo jest ponad regulaminem, mogą sobie pisać w nim dowolne bzdury ale jeśli są niezgodne z prawem to nie mogą ich stosować. Firma owszem nie jest z Polski - zamówienie zostało złożone poprzez holenderski oddział, więc zastosowanie ma prawo unijne.
tak czy siak ..z molochem nie wygrasz:)

ogólnie, zamawiając wiedziałem, że jest prawie pewnie, że anulują, ale nie spodziewałem się, że kasa będzie zamrożona na tak długo.
@tldr: właśnie na to liczy nike, że 90% sobie odpuści ten temat.

A prawo stoi po Twojej stronie, pamiętaj że gdyby nie ono to nadal byś mieszkał w jaskini. Nasi przodkowie wychodzili na ulicę, aby mieć jakiekolwiek prawa, a dziś - gdy prawo reguluje prawie każdy aspekt naszego życia - nikt z tego nie chce korzystać. Szokuje mnie fakt jaką obojętnością ludzie darzą to, że mają sprawę w kieszeni a i
@Telemenel

bo pachnie cebulo?

no trochę tak.. bo to tylko buty, a porównania do strajków to już w ogóle #cebula na maksa.

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia - Ty "masz sprawę w kieszeni", ja natomiast potrafię zrozumieć, że ktoś mógł popełnić błąd.. i teraz, idąc dalej Twoim tokiem rozumowania powinni #!$%@?ć roczną wypłatę pracownikowi odpowiedzialnemu za ceny w sklepie internetowym? Obyś nigdy wystawiając jakąś aukcję z jednym zerem w cenie za
@tldr: Głowa do góry i trzeba ponieść konsekwencje swojego błędu. Wiem, że u nas jest wszystko postawione na głowie, np. urzędnicy nie ponoszą odpowiedzialności za swoje błędne decyzje. Jeśli nike wiedział, że jest błąd z cenami na stronie, to powinni ją jak najszybciej wyłączyć jeśli nie da się tego naprawić od razu.

Hm, #!$%@?ć roczną premię pracownikowi? To już nike zdecyduje jakie i wobec kogo wyciągnąć konsekwencje. Ktoś popełnił błąd na