Wpis z mikrobloga

#programowanie #praca

Drogie Mirki, odkładając na bok te wykopowe standardy 10k/15k. Dostałem pracę jako senior Java (5 lat doświadczenia) za 8000 brutto. Duża międzynarodowa firma itd. Ofertę wstępnie przyjąłem, ale zastanawiam się czy nie robię źle? mam jeszcze czas by się wycofać. Trwa jeszcze inna moja aplikacja, ale zanim dostanę odpowiedź, kto wie czy nie będzie za późno.

Jak to wygląda z zarobkami u Was i kolegów z pracy?

W oczekiwaniach podałem dokładnie taką samą kwotę i zastanawiam się, czy nie za mało. Nie było żadnego targowania ani z mojej strony, ani po ich stronie. Tyle, że w ofercie nie było napisane, że chodzi o "senior".

Miasto duże, ale nie Warszawa
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@hbpitero: malo ale z sposoby jaki sie wypowiedasz widac ze mentalnie nie jestes gotow na wiecej typowy przyklad osoby z wiedza ale bez umiejetnosci miekkich i z psychicznymi hamulcami, gdyby nie tacy ludzie to w polsce nikt by nie zostal na szczescie istniejecie i dzieki temu nawet moja firma dziala
  • Odpowiedz
@bazingaxl: A co mają umiejętności mentalne i miękkie do tego, skąd mam wiedzieć jakie są rynkowe stawki? mam chodzić i pytać po ulicy? wierzyć w anonimowe ankiety?

Jeżeli chodzi o znajomych to znam tylko znacznie mniej i znanie więcej doświadczonych, nie znam nikogo z 3-8 letnim doświadczeniem.
  • Odpowiedz
@hbpitero: jakby Ci to powiedziec ech ok moze na przykladzie mirka co sprzedaje szrot auto z europy

niech bedzie ze sa dwa mirki, jeden ma gadane i podejscie do klienta i drugi nie ma obaj maja te same auta i place

gwarantuje Ci ze ten co siedzi w kanciapie i nic nie robi nie
  • Odpowiedz