Założyłem wczoraj wątek w nadziei, że dowiem się, czym faktycznie zasłuzył się Tusk Niemcom, że niektórzy uznają go za zdrajcę agenta. Wrzucam podsumowanie argumentów:
- Sumliński napisał o nim książkę (ten od kopiowania skandynawskich kryminałów i sprzedawania tego jako historie o politykach) - Nie zablokował Nord Stream 1, pozwalając mu przejść przez polską strefę ekonomiczną (choć ten i tak by powstał, gdyby zgody nie było)
Była za to cała masa emocjonalnych wpisów próbujących przekonywać, że jak ja śmiem wątpić, przecież wiadomo i on WSZYSTKO ROBI. Taki obraz wasz prawaki. Pierzecie sobie głowy propagandą, upajacie się nienawiścią, a jak was zapytać za co tak właściwie nienawidzicie, to nie macie zielonego pojęcia, poza atym, że instynktywnie czujecie, że zły xD
Pytanie do publiczności - co właściwie takiego zrobił Tusk w interesie UE/Niemiec, a w sprzeczności z interesem Polski, że nazywa się go niemieckim sługą, albo przeciwstawia obecnej wiernopoddańczej wobec USA postawie PiS?
Mi tam on ni swat, ni brat, ale ciekaw jestem, na czym właściwie jest to przekonanie o
@wstanczyk: Op zwyzywał nas od zakutych łbów bo kwestionujemy pożyczkę unijną (unia to głównie Niemcy),ambasador niemiecki pilnuje głosowania na SAFE niczym Tutivilus a Ty masz jeszcze jakieś nadzieje
@sameowoce: jeżeli kwestionujecie pożyczkę unijną a za to chcecie "pożyczkę Glapińskiego" na bliżej nieokreślony inflacją %, to jak inaczej was nazwać? xD
@wstanczyk: Ja mam tylko pretensje, że się nie buntował przeciwko przymusowi przyjmowania imigrantów kiedy Niemcy narzucały, a nasz naród bardzo nie chciał. Wtedy się czuło że Polacy nie mają nic do gadania o własnym kraju. Gdyby nie to to by im pewnie PiS nie zabrał wtedy władzy i by było inaczej.
@sameowoce: Chyba pomyliłeś wątki, bo nie mam pojęcia, o co ci chodzi. Piszesz w ogóle nie na temat.
Ja mam tylko pretensje, że się nie buntował przeciwko przymusowi przyjmowania imigrantów kiedy Niemcy narzucały, a nasz naród bardzo nie chciał.
@Imagination: Tak narracyjnie prawda - powinien się bardziej przeciwwstawić, to możę by i PiS wtedy wyborów nie wygrał. Z drugiej strony jednak wyszło na to, że to była zwykła
@gaz_wieprzowy: mają największą gospodarkę w Europie, są największym płatnikiem do budżetu UE, mają duży wpływ polityczny i gospodarczy, wiele decyzji w UE powstaje po porozumieniu Niemiec z innymi dużymi krajami.
@sameowoce: Ale ty nie podałeś żadnego przykładu jeszcze. Zrozumiałeś pytanie? Miałeś pokazać przykład, w jakiej sprawie konkretnie Tusk stawiał interes Niemiec wyżej, niż Polski.
mają największą gospodarkę w Europie, są największym płatnikiem do budżetu UE, mają duży wpływ polityczny i gospodarczy, wiele decyzji w UE powstaje po porozumieniu Niemiec z innymi dużymi krajami.
@sameowoce: to teraz policz jaki % gospodarki UE to Niemcy podpowiem, 20%
@gaz_wieprzowy: W ogóle śmieszne są takie twierdzenia o UE, gdy realnie projekt zjednoczenia Europy powstał właśnie z myślą o ograniczaniu i kontrolowaniu Niemiec. Niektórzy chyba zapominają o tym, że to jest trzecia gospodarka świata i gdybyśmy mieli z nią konkurować bez jakiegokolwiek wpływu, to byłoby znacznie trudniej. Teraz to chociaż możemy wpływać na stanowienie prawa, które również Niemcy obowiązuje, ale trudno by Niemcy w UE głosu nie miały, jak są
Założyłem wczoraj wątek w nadziei, że dowiem się, czym faktycznie zasłuzył się Tusk Niemcom, że niektórzy uznają go za zdrajcę agenta. Wrzucam podsumowanie argumentów:
- Sumliński napisał o nim książkę (ten od kopiowania skandynawskich kryminałów i sprzedawania tego jako historie o politykach)
- Nie zablokował Nord Stream 1, pozwalając mu przejść przez polską strefę ekonomiczną (choć ten i tak by powstał, gdyby zgody nie było)
Była za to cała masa emocjonalnych wpisów próbujących przekonywać, że jak ja śmiem wątpić, przecież wiadomo i on WSZYSTKO ROBI. Taki obraz wasz prawaki. Pierzecie sobie głowy propagandą, upajacie się nienawiścią, a jak was zapytać za co tak właściwie nienawidzicie, to nie macie zielonego pojęcia, poza atym, że instynktywnie czujecie, że zły xD
#polityka #4konserwy #neuropa #bekazprawakow
Mi tam on ni swat, ni brat, ale ciekaw jestem, na czym właściwie jest to przekonanie o
@sameowoce: według jakiej miary?
źródło: 1000023207
Pobierz@sameowoce: no wymień jakąś
powierzchnia?
liczba ludności?
pkb?
@Imagination: Tak narracyjnie prawda - powinien się bardziej przeciwwstawić, to możę by i PiS wtedy wyborów nie wygrał. Z drugiej strony jednak wyszło na to, że to była zwykła
@sameowoce: Ale ty nie podałeś żadnego przykładu jeszcze. Zrozumiałeś pytanie? Miałeś pokazać przykład, w jakiej sprawie konkretnie Tusk stawiał interes Niemiec wyżej, niż Polski.
@sameowoce: to teraz policz jaki % gospodarki UE to Niemcy
podpowiem, 20%
@sameowoce: od kiedy 20% to większość?