Wpis z mikrobloga

Pytanie do publiczności - co właściwie takiego zrobił Tusk w interesie UE/Niemiec, a w sprzeczności z interesem Polski, że nazywa się go niemieckim sługą, albo przeciwstawia obecnej wiernopoddańczej wobec USA postawie PiS?

Mi tam on ni swat, ni brat, ale ciekaw jestem, na czym właściwie jest to przekonanie o proniemieckości. Biorę od państwa po 100 złotych i słucham odpowiedzi.

Jak na razie najlepsza odpowiedź, jaką udało mi się uzyskać, to pic rel.
Tl;dr: NO WSZYSTKO I EEEEE TEN, DO PRAWA SIĘ STOSUJE

#polityka #4konserwy #neuropa
wstanczyk - Pytanie do publiczności - co właściwie takiego zrobił Tusk w interesie UE...

źródło: Screenshot_6-3-2026_22918_wykop.pl

Pobierz
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 148
co właściwie takiego zrobił Tusk w interesie UE/Niemiec, a w sprzeczności z interesem Polski, że nazywa się go niemieckim sługą

@wstanczyk: Nie robi gały Amerykanom za damski ch*j.
  • Odpowiedz
co właściwie takiego zrobił Tusk w interesie UE/Niemiec

@wstanczyk: Kilka lat temu PiS stworzył (chyba za pomocą Klubu Jagiellońskiego) raport o niemieckości Tuska. Można w nim przeczytać wszystko, tylko nie o niemieckości Tuska.

Musisz Googlać, bo niestety nie mam czasu ale zabawna lektura xd
  • Odpowiedz
  • 30
@wstanczyk

Jak Tusk został przewodniczącym rady europy to Kaczyński z zawiści wytoczył tyle piany że Błaszczak przez tydzień musiał go nawadniać. Poszedł więc spin że to Merkel swojego pionka ustawiła i że jest tylko jej marionetką. Bo jak wiadomo lepiej ustawiać marionetką kogoś z innego państwa, niż z własnego który naturalnie ma chęć do dbania o jego interesy.
Spin wrócił z siłą tornada gdy Tusk wrócił do polskiej polityki i Kurski
  • Odpowiedz
@wstanczyk: to zabawna historii, bo Błaszczak za PiS dał zamówienia Niemcom za dziesiątki milionów Euro, a w czasie eksploatacji zrobią jeszcze więcej. Ale nikt o tym nie mówi...
  • Odpowiedz
@wstanczyk:
Wojciech Sumliński 2 godziny wykładu promującą książkę pt" Niebezpieczne związki Donalda Tuska. Tam Pan Wojciech Sumliński opowiada jak agentura niemiecka w latach 80 wspomagała Pana Donalda Tuska.
SirPeacefull - @wstanczyk:
Wojciech Sumliński 2 godziny wykładu promującą książkę pt"...
  • Odpowiedz
@wstanczyk: ja tam pamietam jak mowil zeby polacy wracali do polski.po czym ukradl 153miliardy PLN I sam wyjechal do brukseli.potem go spuscili ze smyczy I wstawili do rzadu I polskiego czy cos w ten desen bylo
  • Odpowiedz
@SirPeacefull: Sumliński to ten pan, którego literatura jest tak oparta na faktach, że przepisywał całe akapity z kryminałów.
Najzabawniejsze było, jak opisywał w książce wywiad z Komorowskim, dodawał tam swoje interpretacje jego zachowań, gdzie sugerował, że był zdenerwowany, nie chciał odpowiadać i kręcił. Gdy światło dzienne ujrzało nagranie z tego wywiadu, okazało się, że książki Sumlinskiego rzeczywiście mają więcej wspólnego z kryminałem, niż z literatura faktu.
To też ten pan,
  • Odpowiedz
co właściwie takiego zrobił Tusk w interesie UE/Niemiec

@wstanczyk: pierwsze co kojarze to umożliwił budowanie Nord stream 1 lub 2 przez Polska strefe ekonomiczną , Merkel obiecała pogłębić do morza jak będzie trzeba - uczywiście ustnie , oczywiście potem już Niemcy nie chcieli nic pogłebiać dna dla Portu w świnoujściu.
Nie chce mi się aż tak skanować wstecz, na bank sporo się znajdzie.
  • Odpowiedz
  • 5
@SirPeacefull: Jesteś pierwszym, który faktycznie coś wrzucił, dzięki! Sprawdzę, choć z duża dozą nieufności, jako że Sumliński już został przyłapany na tym, że jego książki o politykach są tak naprawdę plagiatami skandynawskich kryminałów xd

po czym ukradl 153miliardy PLN

@kasper-jack: Jakie konkretnie
  • Odpowiedz
  • 7
te "ukradzione" 153 MLD to OFE.

@Massad: Ah, czyli fejur, bo te pieniądze nigdy nie były ukradzione, co można zweryfikować na własnym koncie emerytalnym. Z resztą, pytanie było o proniemieckość, więc i tak by się nie łapało :P
  • Odpowiedz