Wpis z mikrobloga

Mireczki, jak to jest z tym zamawianiem na Amazon. Jak kupię książkę za 100$ to będę musiał płacić jakieś cło? Czy taka sama sytuacja będzie przy książce za 500$? Czy to, że pisze, że darmowa dostawa na Amazonie to oznacza, że na pewno będzie darmowa również do Polski? Pewnie głupie pytanie, ale czy można kupować na Amazon na raty? Na allegro można, ale czy da się na Amazonie? W sumie może znalazłbym kogoś kto wysłałby mi książkę z USA, ale za to zapłacę za przesyłkę, więc być może wyjdzie na to samo co ewentualne cło, ile w ogóle może wynieść cło za książkę o wartości 100$ i 500$?

wszystkie protypi mile widziane.

#kiciochpyta #zakupy #amazon
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Zsim: Nie mam konta, muszę dopiero zobaczyć, ale dzięki.W sumie wysyłka darmowa z tego wszystkiego najmniej wazna, bo na pewno nie będzie droższa niż kilkanaście dolarów.
  • Odpowiedz
@tstudent Nie wiem jak jest z cłem na książki. Amazon jest na tyle miły, że sam pobiera zaliczkę na vat 23% i ewentualne cło. I oddaje resztę po rozliczeniu się. Spróbuj może poszukać tych pozycji na regionalnych amazonach.
  • Odpowiedz
@Zsim: o, to jest myśl. W sumie chyba bez różnicy czy miałbym kupować Niemcy chyba będą OK, bo w innych i tak płatność będzie w Euro, a w Anglii funt, więc przelicznik na funta chyba wyjdzie najgorzej. Dzięki Mireczku.
  • Odpowiedz