Wpis z mikrobloga

Czym się różni PiS od PO? PiS jest bardziej kościółkowy, ma też większe tendencje do wprowadzania religijnie motywowanego światopoglądu do prawa. Ponadto w PiS 100% działaczy odmawia mi prawa do istnienia, a w PO tylko 70% (mam na myśli stosunek do narodowości śląskiej). Szkodliwość gospodarcza obydwu partii jest zbliżona. Brak szacunku dla prawa podobny, choć czasami inaczej motywowany. #polityka
  • 47
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Lajsikonik: Trzymaj się bracie ślązaku! Też się zastanawiam co by było gdyby nie Polska B na utrzymaniu. Pewne Wlkp i Śląsk byłyby cywilizacyjnie bliższe zachodowi. Niestety, jesteśmy obciążeni tą nie chcianą azjatycką hołotą. Szkoda. Mam nadzieję że kiedyś uzyskacie autonomię :)
  • Odpowiedz
@Lajsikonik: Taaa już k---a widzę tą autonomie i narodowość śląską... Skończy się na tym, że bede musiał z paszportem do dziewczyny jeździć... czo te węgloki to ja nawet nie...
  • Odpowiedz
@Werian89:

Tak samo jak nie można określić prawa, które mówi że jedna narodowość istnieje, a druga nie.

Takie prawo jest określone w ustawie z dnia 6 stycznia 2005 roku o mniejszościach narodowych i etnicznych oraz o języku regionalnym, a dokładniej w punkcie 6
  • Odpowiedz
@Lajsikonik: lol, przecież istnieją takie państwa jak Wietnam, Francja, czy Irlandia. Z tymże w Polsce te narodowości nie dostałyby statusu mniejszości z innego powodu wymienionego w tym samym artykule ww. ustawy.
  • Odpowiedz