Wpis z mikrobloga

Abstrahując już od znaleziska z głównej (https://wykop.pl/link/7879005/kupilem-produkt-zweryfikowalem-w-laboratorium-i-dostalem-ostrzezenie-od-allegro) wciskanie na silę Allegro One jako opcji dostawy oraz Allegro Pay jako opcji zapłaty to czyste świństwo i pierwszy raz od parunastu lat myślę o alternatywie. Brawo @allegro_pl, Idziecie w dobrą stronę, jeżeli chcecie stać się kolejną naszą-klasą pochłoniętą przez globalizację...
#allegro #zakupy
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

pierwszy raz od parunastu lat myślę o alternatywie.

@Filip3k91: Tak myślisz, że nic nie wymyśliłeś. I dalej będziesz z allegro korzystał, odbierał w paczkomatach allegro i płacił allegro pay, jak wymuszą. Tak samo jak miliony innych ludzi i allegro sobie z tego doskonale zdaje sprawę - dlatego takie, a nie inne ruchy

Idziecie w dobrą stronę, jeżeli chcecie stać się kolejną naszą-klasą pochłoniętą przez globalizację...

Widać, że nie żyłeś w
  • Odpowiedz
  • 0
@ivan-grozny997:

Tak myślisz, że nic nie wymyśliłeś.

Rozumiesz koncepcję myślenia czy jest ona dla Ciebie zbyt trudna? Nigdzie nie napisałem, o tym że zamierzam już dziś coś zmienić, ale kiedyś w końcu przegną pałkę... np. gdy zapomnę spłacić allegro pay i naliczą mi odsetki bo nie wybrałem świadomie tej opcji płatności.

Widać, że nie żyłeś w
  • Odpowiedz
Rozumiesz koncepcję myślenia czy jest ona dla Ciebie zbyt trudna?

@Filip3k91: Rozumiem i widzę, że w tym przypadku nic za tym nie stoi - bo nie masz konkurencji. Amazon nie jest dostosowany do polskiego rynku, ebay za drogi, olx to wylęgarnia oszustów. Musiałbyś kupować bezpośrednio w sklepach, a obaj dobrze wiemy, że to się nie stanie. Allegro ma realny monopol ¯\(ツ)/¯

ale kiedyś w końcu przegną
  • Odpowiedz
  • 0
@ivan-grozny997: dziękuje za wyczerpującą analizę, z którą mam prawo się nie zgodzić i mieć inne zdanie. Śmieszne, że innych ludzi oceniasz jako przemądrzałych sam startując z pozycji "na pewno tak będzie jak mówię".

• Odpowiedz
dziękuje za wyczerpującą analizę, z którą mam prawo się nie zgodzić i mieć inne zdanie.

@Filip3k91: Masz też prawo obsrać szachownicę, rozwalić figury i powiedzieć, że wygrałeś partię szachów. Tyle, że w googlu zaindeksują się bzdury z pierwszego posta, które ktoś spoza grona nas 2 może przeczytać i nie analizować, czy masz rację czy nie.

NK zamiast implementować i rozwijać mikropłatności, mogło skupić się na rozwijaniu brakujących komponentów, więc to kwestia priorytetu
  • Odpowiedz
  • 0
@ivan-grozny997: Chcesz dyskutować, ale twierdzisz, że skoro się z Tobą nie zgadzam to przewracam szachownice... Faktycznie, Twój szacunek dla dyskutującego jest obiektywnie niezaprzeczalny po takich stwierdzeniach ( ͡º ͜ʖ͡º)

Coś Ci pokażę:
Kapitalizacja Allegro to w tym momencie około 32 mld PLN, kapitalizacja Amazona to 10 bln PLN (nawet gdyby ująć tylko sklep internetowy i powiązany z nim łańcuch dostaw to wg różnych szacunków wyniosłaby
  • Odpowiedz
Chcesz dyskutować, ale twierdzisz, że skoro się z Tobą nie zgadzam to przewracam szachownice...

@Filip3k91: Ale ze mnie buc. Nie to co autor zdania:

Rozumiesz koncepcję myślenia czy jest ona dla Ciebie zbyt
  • Odpowiedz
  • 0
@ivan-grozny997 prawdopodobnie dlatego, ze Amazonowi poki co nie oplaca walczyc na calego z Allegro z powodu rzeczonego monopolu, prawdopodobnie powoli buduja pozycje ze swoim Prime, aby kiedys zaatakowac kiedy Allegro przez swoje akcje monetyzacje rowniez bedzie sukcesywnie zmniejszac swoj udzial w rynku.

Ale ze mnie buc.

Ciesze sie ze sie wkoncu przyznales!
Kto sieje wiatr, zbiera burze. Juz Twoja pierwsza odpowiedz byla pasywno-agresywna, wiec sie nie dziw mojej reakcji ¯\(ツ)/¯ mozna
  • Odpowiedz
Kto sieje wiatr, zbiera burze. Juz Twoja pierwsza odpowiedz byla pasywno-agresywna, wiec sie nie dziw mojej reakcji ¯\(ツ)/¯

@Filip3k91: Ale to Ty się spłakałeś o braku szacunku. Ja z tym nie mam problemu, bo widzę jakie pierdoły wypisujesz i co najwyżej możesz próbować mnie dyskredytować, bo rzeczowego do powiedzenia za wiele nie masz

prawdopodobnie dlatego, ze Amazonowi poki co nie oplaca walczyc na calego z Allegro z powodu rzeczonego monopolu,
  • Odpowiedz
  • 0
@ivan-grozny997:
Chcesz dyskusji wybierasz tony pretensjonalne od pierwszej swojej wypowiedzi w tym wątku.
Chcesz merytoryki, dostajesz merytoryczne argumenty, które ignorujesz.

Imponuje mi, jak Ty to wszystko potrafisz przewidzieć:
-
  • Odpowiedz
Chcesz merytoryki, dostajesz merytoryczne argumenty, które ignorujesz.

@Filip3k91: Przecież dokładnie każdy został wyjaśniony. Nie wiem po co dalej tuptasz w kółko.

Imponuje mi, jak Ty to wszystko potrafisz przewidzieć:

-
  • Odpowiedz
ok, straciłem już i tak za dużo czasu na próbę merytorycznej dyskusji.

@Filip3k91: Sam piszesz w połowie posta "wracając do meritum", a teraz znowu płaczesz i czepiasz się mnie.

Uciekasz, bo wiesz, że nie masz racji, a moje złośliwości to wygodna wymówka, żeby nie przyznać się do błędu, ot wyjaśnienie ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz