Wpis z mikrobloga

@Gensek: ostatnio zajrzałem na t212 i okazało się że kiedyś kupiłem srebro za 10k a teraz to jest warte 33k
tylko kłopot z tym, bo jeżeli bym to sprzedał, to wychodzi mi ponad 4k podatku dla tej bandy decydentów, a jak nie sprzedam i spadnie to też szkoda
  • Odpowiedz
@heniek_8: @ottis

Wisi na stronie tavexu

Zanim inwestor pozna odpowiedź na pytanie, gdzie sprzedać srebro inwestycyjne, w pierwszej kolejności powinien dowiedzieć się, jakie jest opodatkowanie przy sprzedaży tego kruszcu. Inwestowanie w srebro w wielu kwestiach podatkowych przypomina inwestowanie w złoto – przy sprzedaży srebra inwestycyjnego po upływie 6 miesięcy od daty zakupu inwestor nie jest zobowiązany do odprowadzenia ani podatku PIT, ani podatku od zysków kapitałowych (tj. podatku Belki).
  • Odpowiedz
@picasssss1: No w innych krajach płaci eię ten podatek. Polska chyba jako jedyna zwalnia z podatku dochodowego przy sprzedazy złota i srebra. Akurat nie mieszkam w Polsce ale jak bede sprzedawal to bede musiał się przenieść albo jakoś inaczej kombinować bo nie uśmiecha mi się płacić 33% od zysku a tyle musiałbym zapłacić.
  • Odpowiedz