Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: a no tak to jest że masz taki mózg i on tak właśnie działa i reaguje bo sprzętowo został tak właśnie skonfigurowany Możesz sobie z tym walczyć i się trenować ale generalnie sprzętu nie przeskoczysz i nigdy się nie dowiesz tak naprawdę co to znaczy nie czuć lęku Noo ook MDMA daje takiego trailera jak się mniej więcej czuje ktoś bez leku i całkowicie asertywny
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: to może wynikać w różnych kwestii - od wychowania, po biochemie mózgu czy akurat okres życiowy w którym jesteś

dla mnie najlepiej działają 2 kwestie:

- praktykowanie wdzięczności tj. każdego dnia się mimowolnie porównujemy do innych ale autentycznie nie zdajemy sobie sprawy ile mamy, a wystarczy trochę pomyśleć i dochodzimy do zrozumienia że nawet tak prosty fakt jak to że możesz za przeproszeniem się wysrać i to spłukać, czy że
  • Odpowiedz
a wystarczy trochę pomyśleć i dochodzimy do zrozumienia że nawet tak prosty fakt jak to że możesz za przeproszeniem się wysrać i to spłukać, czy że ząb akurat dzisiaj nie boli, albo że bliscy żyją to jest BŁOGOSŁAWIEŃSTWO i to się może skończyć za chwilę i się zepsuć totalnie

@Dietetyq Nie wiem czy myślenie o tym może pomóc, dla mnie to jest kompletnie dobijające
  • Odpowiedz
Nie wiem czy myślenie o tym może pomóc, dla mnie to jest kompletnie dobijające

@Jerry664: bo byś chciał wszystko kontrolować - a tak naprawdę kontrolować można nie wiele, a koniec końców nic

jak przyjdzie wojna, albo kryzys ekonomiczny, albo pandemia, albo bardziej przyziemne problemy to NIC z tym nie możesz zrobić - to się po prostu wydarzy i ty się możesz pod to ustawić co najwyżej jak sternik podczas sztormu,
  • Odpowiedz