@Dominik_Walbrzych: nie no. Prawdę. Plucie na szczura to nie tylko obowiązek. To przede wszystkim przyjemność. Szczególnie, ze moderacja ciagle.mnie banuje za słowa prawdy o nim i o Box*welu.
@Wilczynski: przepisanie majątku na kogokolwiek nie jest zabronione w jakikolwiek sposób w świetle prawa. jose to krętacz z kilometra, ale nie szukajmy wałów tam gdzie ich nie ma.
@gabapentyn: Nie? Kodeks karny mówi coś innego i przepisanie może być karane. Podobnie jest z „optymalizacją podatkową” która może być legalna ale równie dobrze może być nielegalna i w praktyce to jest balansowanie na granicy i zależy od interpretacji działań. A co do samego przepisywania to masz choćby: Art. 300. [Udaremnienie lub uszczuplenie zaspokojenia wierzyciela] § 1. Kto, w razie grożącej mu niewypłacalności lub upadłości, udaremnia lub uszczupla zaspokojenie swojego wierzyciela przez
@WhiskeyIHaze: @GoodGuyChucky93 mieliście panowie prawo odebrać moj komentarz w ten sposób, źle go napisałem. miałem na myśli samą czynność przepisania majątku, bo naczytałem się komentarzy, które uznawały sam fakt przepisania już za czyn karalny pod kątem całości jego machlojów w rozmowie z szalonym XD to o czym piszecie oczywiście prawda, jak zwykle uszczuplanie majątku. mój błąd, lag zwojów
@gabapentyn: samo przepisanie przez niego majątku na rodzinę było ok bo nikt za to nic nie dostał. Matce d------i 75% domiaru bo nie potrafiła udokumentować skąd miała 500k na darowiznę dla niego.
@Dominik_Walbrzych: Szalony z-----ł matce pieczątke firmową i sfałszował zaswiadczenie. Było to chu____, ale też nie ma nić wspólnego z robieniem wałów na matce. Jak inaczej to rozumiesz, to albo coś na siłę chcesz udowodnić, albo masz problem z logicvznym myśleniem.
@Dominik_Walbrzych właśnie, jakie miała nieprzyjemności? Wyrok jakiś? Więzienie? Jakbym Ci pod___ł pieczątke i podrobił zaświadczenie o zarobkach, to jakie miałbyś nieprzyjemności? Chyba najgorsze co zrobił matce, to jedynie to, że siedział, bo z----------a po aresztach w odwiedziny. Ale z tego można rozliczyć większość osób, które siedziała. Więc pomyśl realnie i argumentami, a nie kieruj się frazesami i opinią tłumu.
@a_albert: a nie mamy pewności czy nie dostała za to żadnych sanek... Nieprzyjemności nawet z tytułu glupiego tłumaczenia się na komendach za uposledzonego synalka
@Dominik_Walbrzych: no odpowiedz mi jakie miała nieprzyjemności z tego tytułu? Serio. Bo narazie masz argumenty jak Krzysio maturzysta.I posługujesz się prostym komunikatem zamiast konkretów. Jak kogoś nie lubisz to ok, ale daj konkretne argumenty, zamiast je brać z d--y. Podaj te nieprzyjemności, które ją spotkały z tego tytułu. Czekam.
źródło: image
PobierzArt. 300. [Udaremnienie lub uszczuplenie zaspokojenia wierzyciela]
§ 1. Kto, w razie grożącej mu niewypłacalności lub upadłości, udaremnia lub uszczupla zaspokojenie swojego wierzyciela przez