Tytuł:Akademia dobra i zła. Początek Autor:Soman Chainani Gatunek:literatura młodzieżowa Ocena:2/10 Tłumacz:Małgorzata Kaczarowska Wydawnictwo:Jaguar Dziwna książka. Spodziewałam się zwyczajnej powieści przygodowej z motywami fantasy, a tymczasem jest to incepcyjna historia, ze światem w świecie.
Ta opowieść miesza ze sobą motywy z wielu baśni, opowiadając o akademii dla bohaterów bajek. Poznajemy więc przygody Aladyna i innych znanych lub mniej postaci z baśni, którzy szkolą się na czarne charaktery lub dobrych bohaterów pod rządami braci bliźniaków.
Gdyby nie jakieś dziwne motywy gejowskie, powiedziałabym, że to typowa książka dla dzieci, ale przez nie, sama nie wiem co myśleć.
W dodatku nierówna książka, miejscami nudna jak flaki z olejem, gdzie indziej wciągająca.
Ponoć jest to bestseller, z szeregiem kontynuacji - ja tego nie kupuję. Dla mnie totalny niewypał.
@adrninistrator: nie jest turbo mocna, nie ma scen erotycznych, ale jest trochę scen w stylu przez przypadek jeden chlopak wypił eliksir milosci i zakochał sie w drugim i ciągle wyznawał mu miłość, laził za nim, zaprosil na bal itd albo dwaj bracia, dyrektorzy szkoły ciągle poszukują kogoś pasjonującego do towarzystwa, najlepiej przystojnego i tak jeden z nich idzie na randkę z jakims tam facetem. Mam w domu małego bombla, nie
@adrninistrator: byla jedna para hetero, bo byl motyw zdobycia milosci przez czyny a nie wlasnie jakies tam eliksiry, ale to akurat miało sens fabularny, wiec trudno to zestawic z tamtymi wątkami, które jak dla mnie byly na siłę. Moze gdyby cała fabuła wkręciła mnie mocniej, tobym nie zwróciła na to tak dużej uwagi
Tytuł:
Akademia dobra i zła. PoczątekAutor:
Soman ChainaniGatunek:
literatura młodzieżowaOcena:
2/10Tłumacz:
Małgorzata KaczarowskaWydawnictwo:
JaguarDziwna książka. Spodziewałam się zwyczajnej powieści przygodowej z motywami fantasy, a tymczasem jest to incepcyjna historia, ze światem w świecie.
Ta opowieść miesza ze sobą motywy z wielu baśni, opowiadając o akademii dla bohaterów bajek. Poznajemy więc przygody Aladyna i innych znanych lub mniej postaci z baśni, którzy szkolą się na czarne charaktery lub dobrych bohaterów pod rządami braci bliźniaków.
Gdyby nie jakieś dziwne motywy gejowskie, powiedziałabym, że to typowa książka dla dzieci, ale przez nie, sama nie wiem co myśleć.
W dodatku nierówna książka, miejscami nudna jak flaki z olejem, gdzie indziej wciągająca.
Ponoć jest to bestseller, z szeregiem kontynuacji - ja tego nie kupuję. Dla mnie totalny niewypał.
Wpis dodany za pomocą tego skryptu
#bookmeter #literaturamlodziezowabookmeter
źródło: 1002783-352x500
Pobierz