Wpis z mikrobloga

#wojsko #mapy #google #polska

Generalnie czasami z nudów przeglądam sobie mapki (głównie google maps), z ciekawości sprawdziłem lotnisko w Jasionce, które jest... Zamazane, jak każdy mógłby się spodziewać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
No i pewnie dużo osób też pomyślało, że na przynajmniej na europejsko-chamerykańskich mapkach też będzie zamazane xD

Sprawdziłem sobie jeszcze Yandex, taki ruski odpowiednik, lotnisko widoczne, brak systemu Patriot.

streetmap.pl? Mapki od esri - widać rozstawione wozy, może nie cudowna jakość, ale... Wszystko widać ( ͡º ͜ʖ͡º)
No i tutaj zaczyna się zabawa, mapka od Microsoftu - Bing.
Przybliżyć można tak, że jak ktoś chce, może rozpoznać co ciężarówki mają na pace xD

No i jeszcze mapki od Apple - też wszystko widać ()

Do czego zmierzam - naprawdę osoby, które miały zająć się zakrywaniem tych wszystkich miejsc znały tylko mapy od google? Czy stwierdziły, że ludzie używają tylko google maps. A nawet jeżeli, po co zakrywać, skoro każdy może sobie wejść po prostu na inną mapkę?
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop
  • 0
@jackieboy: Nie żeby to była jakaś nowa rzecz, widziałem to z może rok temu, ale teraz się tak bardziej zastanowiłem, czy by nie napisać o tym xDD
  • Odpowiedz