Aktywne Wpisy

new-object +29
Wczoraj, jak co roku, na parkingu w Katowicach na 3 stawach odbyła się moto-pasterka.
Na czym polega? Ludzie przyjeżdzają, pooglądać ustrojone samochody na święta jak na załączniku. I w ogóle jakoś spędzić czas.
Co roku impreza bez organizatora w sumie zbiera bardzo dużo uczestników.
Co na to policja? Rozdawała mandaty na prawo i lewo. A jeden
Na czym polega? Ludzie przyjeżdzają, pooglądać ustrojone samochody na święta jak na załączniku. I w ogóle jakoś spędzić czas.
Co roku impreza bez organizatora w sumie zbiera bardzo dużo uczestników.
Co na to policja? Rozdawała mandaty na prawo i lewo. A jeden
źródło: image
Pobierz
alla232 +10
Mam 32 lata, trójkę dzieci i stoję u progu rozwodu.
Moje wymagania wobec męża okazały się dla niego zbyt wysokie. Chciałam, aby zaczął dokładać się do utrzymania rodziny, od lipca 2023 roku dzieci i dom utrzymuję sama. Oczekiwałam też, że znajdzie pracę bliżej naszego miejsca zamieszkania. Obecnie pracuje pięć minut od swojego rodzinnego domu, natomiast do mojego rodzinnego, gdzie mieszkamy już od trzech lat, ma ponad godzinę drogi, wracał do nas średnio
Moje wymagania wobec męża okazały się dla niego zbyt wysokie. Chciałam, aby zaczął dokładać się do utrzymania rodziny, od lipca 2023 roku dzieci i dom utrzymuję sama. Oczekiwałam też, że znajdzie pracę bliżej naszego miejsca zamieszkania. Obecnie pracuje pięć minut od swojego rodzinnego domu, natomiast do mojego rodzinnego, gdzie mieszkamy już od trzech lat, ma ponad godzinę drogi, wracał do nas średnio

źródło: IMG_9649
Pobierz@wirek9111: to ja nie wiem jak niby prezentuje sie aplikację, można tym kodem paskowym a można wbić numer telefonu, moim zdaniem to samo
chyba że biedra ma różne statusy dla osób które mają kartę ale nie mają apki, i tych którzy mają
@darek-jg:
no to kupię dwie pomarańcze - przy jednej zeskanuję apkę, przy drugiej podam numer (z tej apki)
@wirek9111: zielony ( ͡º ͜ʖ͡º)
@wirek9111: Myślę że UOKiK będzie znał odpowiedź na Twoje pytanie.
Serio bym je im wysłał, ze szczegółowym opisem całej sytuacji i kopią paragonu. To tylko kilka minut roboty a odpowiedź na 100% przyjdzie łącznie ze wskazaniem odpowiednich paragrafów.
pomarańcza nr 1 - wbiłem numer
0.255kg cena podst. 1.78, rabat -1.27, cena końcowa 0.51 --> 0.51/0.255 = 2 zł / kg
pomarańcza nr 2 - zeskanowałem kod (apka podpięta pod ten sam numer)
0.28 kg cena podst. 1.96, rabat -1.40, cena końcowa 0.56 --> 0.56/0.28 = 2 zł
A ten kod z aplikacji to nie jest ten sam kod co na karcie?
To dlaczego jemu policzyło więcej?
@mk321: to samo, jeszcze jest przypadek że masz kartę plastikową, ale nie masz apki i pytanie jak wtedy policzy biedra za pomarańczkę, nie mam jak przetestować bo każdy mój tel ma swoją apkę