Wpis z mikrobloga

#biedronka wczoraj byłem w biedrze pierwszy raz od dawien dawno i dorwałem się pomarańczy w promocji. Jakież to miałem zdziwienie kiedy okazało się przy kasie, że w sumie nie rozumiem cenówki. Stąd mam pytanie do Was: jaką cenę zapłacicie w kasie za 5kg pimarańczy jeśli macie kartę moja biedronka?
wirek9111 - #biedronka wczoraj byłem w biedrze pierwszy raz od dawien dawno i dorwałe...

źródło: IMG_9649

Pobierz
  • 46
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 37
@heniek_8: niestety nie. Policzyło mi 2.99 za każdy kilogram. W górnym lewym rogu jest napisane “tylko z aplikacją” i w sumie nie wiadomo do którego fragmentu to się odnosi ale to jest co innego niż karta MB xDD
  • Odpowiedz
W górnym lewym rogu jest napisane “tylko z aplikacją” i w sumie nie wiadomo do którego fragmentu to się odnosi ale to jest co innego niż karta MB

@wirek9111: to ja nie wiem jak niby prezentuje sie aplikację, można tym kodem paskowym a można wbić numer telefonu, moim zdaniem to samo
chyba że biedra ma różne statusy dla osób które mają kartę ale nie mają apki, i tych którzy mają
  • Odpowiedz
jak podasz numer telefonu to jakbyś kartę podał, tylko zeskanowanie kodu z apki obniża z aplikacją

@darek-jg:
no to kupię dwie pomarańcze - przy jednej zeskanuję apkę, przy drugiej podam numer (z tej apki)
  • Odpowiedz
jaką cenę zapłacicie w kasie za 5kg pimarańczy jeśli macie kartę moja biedronka?

@wirek9111: Myślę że UOKiK będzie znał odpowiedź na Twoje pytanie.
Serio bym je im wysłał, ze szczegółowym opisem całej sytuacji i kopią paragonu. To tylko kilka minut roboty a odpowiedź na 100% przyjdzie łącznie ze wskazaniem odpowiednich paragrafów.
  • Odpowiedz
@dzieju41:
pomarańcza nr 1 - wbiłem numer
0.255kg cena podst. 1.78, rabat -1.27, cena końcowa 0.51 --> 0.51/0.255 = 2 zł / kg

pomarańcza nr 2 - zeskanowałem kod (apka podpięta pod ten sam numer)
0.28 kg cena podst. 1.96, rabat -1.40, cena końcowa 0.56 --> 0.56/0.28 = 2 zł
  • Odpowiedz
@darek-jg

@heniek_8: jak podasz numer telefonu to jakbyś kartę podał, tylko zeskanowanie kodu z apki obniża z aplikacją

A ten kod z aplikacji to nie jest ten sam kod co na karcie?
  • Odpowiedz
A ten kod z aplikacji to nie jest ten sam kod co na karcie?

@mk321: to samo, jeszcze jest przypadek że masz kartę plastikową, ale nie masz apki i pytanie jak wtedy policzy biedra za pomarańczkę, nie mam jak przetestować bo każdy mój tel ma swoją apkę
  • Odpowiedz