Wpis z mikrobloga

#przegryw

Jak to jest, że normicy po powrocie z pracy do domu mają jeszcze siłę na hobby, związki, jakieś wyjścia ze znajomymi, siłownię, życie

A huop po powrocie z kołchozu, czyli tak jak teraz, ma ochotę tylko się zajeb*ć i pójść spać
remlezar - #przegryw 

Jak to jest, że normicy po powrocie z pracy do domu mają jeszc...

źródło: 20250723_212509

Pobierz
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@remlezar: jak zaczniesz mieć więcej problemów w życiu niż zmęczenie to zrozumiesz. Będziesz się cieszył, że tylko zmęczony jesteś i masz na wszystko czas. Załóż, że te wszystkie inne rzeczy po prostu robisz będąc zmęczonym ;)
  • Odpowiedz
@remlezar

Są tacy co robią jak woły po 10-12 godzin z krótką przerwą na papieroska, dźwigając ciężkie przedmioty, obsługując w skupieniu ciężkie, głośne narzędzia i maszyny, a są też tacy co połowę dnia wypełniają jakieś formularze w systemie i piszą maile, a reszte dnia plotkują z anetkami. Raczej wiadomo kto ma większą szansę na posiadanie chęci do życia po pracy
  • Odpowiedz
@remlezar: sen i ruch (nawet nie musi być sport, wystarczy spacer). Tylko niestety z ruchem ciężko zrobić ten pierwszy krok jak się nic nie chce a potem jest z górki
  • Odpowiedz
@remlezar: pro tip - jezeli lubisz swoja prace to ona zabiera Ci z 50% mniej energii, ba, czasami nawet jej dodaje. jestem mega pasjonatem mojej pracy i wlasnie stwierdzilem, ze jestem p----------y, bo ona mi sprawa wiecej frajdy niz jakiekolwiek hobby i musze uwazac, zeby nie wpasc w pracoholizm
  • Odpowiedz
@remlezar: ja unormowałam sen, zrobiłam badania, uzupełniam niedobory witamin, poziom żelaza i ferrytyny i na dużo więcej mam siły, nie śpię w dzień, polecam
  • Odpowiedz
@ZrobKolacjeTy: ta i zostajesz pracoholikiem i zabiera ci 150 % energii ( ͡° ͜ʖ ͡°) najlepiej być pustym czlowiekiem wchodzic o-----c swoje jak jakis npc i wracac robic swoje npcowe pasje i to jest moment kiedy w zyciu jest harmonia wszelkie zmiany w dol i w gore tylko to psuja i robi sie albo chujnia albo sinusoida chujni przeplatanej ciekawym zyciem (z przewaga chujni ofc)
  • Odpowiedz