#druk3d #bambulab #grafika3d #grafika Mireczki jak pozbyć się tych „artefaktów” w przypadku druku obiektów o kształcie kuli, jaja itd.? Drukuje na bambusie P1S - kiedyś widziałem takiego shorta na yt ale nie mogę go odnaleźć
@staszszek: na sucho? Bo trafiłem na taką radę aby najpierw użyć podkładu (nie wiem jakiego) to przy ścieraniu będzie się od razu uzupełniało ewentualne ubytki
@krampus0101: Oczywiście. Ale jest opcja zmiennej wysokości warstwy, wtedy slicer będzie zmniejszał jej wysokość, tam gdzie potrzeba więcej detali. Siłą rzeczy nigdy tego nie wyeliminujesz, schodki mogą być tak niskie jak może być najniższa wysokość warstwy.
dziękuję! to znaczy, że gdybym korzystał z drukarki na żywice to nie miałbym tego problemu? zastanawiam się też jakby to wyglądało gdybym figurkę drukował w poziomie a nie w pionie.
Mireczki jak pozbyć się tych „artefaktów” w przypadku druku obiektów o kształcie kuli, jaja itd.?
Drukuje na bambusie P1S - kiedyś widziałem takiego shorta na yt ale nie mogę go odnaleźć
źródło: IMG_7176
PobierzChłop babie masażer do tzipska wydrukował
źródło: 1000056768
Pobierz@krampus0101: Oczywiście. Ale jest opcja zmiennej wysokości warstwy, wtedy slicer będzie zmniejszał jej wysokość, tam gdzie potrzeba więcej detali.
Siłą rzeczy nigdy tego nie wyeliminujesz, schodki mogą być tak niskie jak może być najniższa wysokość warstwy.
Co do podkladu to moge polecic taki, ale z docieraniem trzeba poczekac, az dokladnie wyschnie: https://www.boll.pl/lakiery-akrylowe-i-ochronne-2/boll-podklad-wypelniajacy-spray-246
zastanawiam się też jakby to wyglądało gdybym figurkę drukował w poziomie a nie w pionie.
To tez technologia addycyjna, wiec warstwy rowniez wystepuja
Tak samo, tylko bedziesz mial linie w poziomie, a nie w pionie ( ͡° ͜ʖ ͡°)