Wpis z mikrobloga

• 4
@mleko3-2procent: Nie wiem, czy się nie zna. Od niego slyszałem lata temu, że USA będzie próbowało się wymiksować z Europy. I to widzę teraz.
Choć niezbyt dużo tej geopolityki słucham, więc może było znacznie więcej osób o takiej opinii. Ale raczej nie był to utarty mainstream.

No i jego diagnoza podejścia do zbrojen w naszym kraju mi się podoba. Też mam wrażenie, że szykujemy się do wojny, która nie nadejdzie.
  • Odpowiedz
China" występuje 21 razy,

@ruski_agent:
1. popieram uzasadnienie użytkownika @mleko3-2procent i zauważam, że 14 z tych wystąpień mieści się w dwóch akapitach, z których oba są wyliczankami.
2. Słowo "Europe" pojawia się w tekście 27 razy, "European" 22 razy, a "Trump..." też 27 razy xD
3. patrz pkt.1
  • Odpowiedz
  • 0
Wskaż mi w tej strategii fragment w którym Chiny są wskazane jako zagrożenie inne niż bycie konkurencją ekonomiczną.

@Swawolny_Rymarz: Na stronach 23-24.

Będziemy utrzymywać naszą deklaratywną politykę ws. Tajwanu, co oznacza, że Stany Zjednoczone nie popierają żadnej jednostronnej zmiany w Cieśninie Tajwańskiej. Zbudujemy armię zdolną do powstrzymania agresji gdziekolwiek na pierwszym łańcuchu wysp.
  • Odpowiedz