Wpis z mikrobloga

• 241
Nagle po rozwodzie bąbelek musi zacząć się odzywiac najwyzszej jakości jedzeniem w najdroższych restauracjach i chodzić na pierdyliard zajęć dodatkowych bo matce zależy na rozwoju bombelka
Instynkt - Nagle po rozwodzie bąbelek musi zacząć się odzywiac najwyzszej jakości jed...

źródło: 848

Pobierz
  • Odpowiedz
@Instynkt: 40k złotych rocznie na podróże dziecka wychodzi 3.333 zł miesięcznie, a w sytuacji gdyby chłop miał 3 dzieci wychodziłoby 10k miesięcznie samego funduszu podróżniczego na dzieci i to po odliczeniu kosztów podróży matki
  • Odpowiedz
@Instynkt: No bo to jest mało.
Na mojego brata sąd przepisał alimenty 700 zł miesięcznie. Gdzie samo jedzenie to koszt 1000 zł miesięcznie.

Jak można spłodzić dziecko i w ogóle się nim nie interesować? A jeszcze narzekać, że to za dużo pieniędzy. Trzeba nie mieć honoru, żeby tak się zachowywać. Nie poczuwać się do odpowiedzialności za własne dziecko. Tym bardziej, że wielu ojców z radością i dumą nie łożyłoby na
  • Odpowiedz
@Frytek01: ech dobrze, że nie mam dziecka, chyba umarłoby z kompleksów jakby usłyszało, że kolega z ławki ma co roku wycieczki za 30-40k, a my jeździmy autem, które jest ledwo tyle warte i wymagało długiego oszczędzania xD
  • Odpowiedz
@godzina12_00: dokladnie. Sam mam ojca, ktory nie placil alimentow (smiesznie niskich), ale na jakies dziwki i inne rozrywki kase zawsze mial ;)
To odklejenie wykopowe, ze dzieci nic nie kosztuja, a juz napewno nie 2k (dziecko kolezanki ostatnio chorowalo 4 razy w ciagu 2 miesiecy- same leki kilkaset zloty jej wyszly).
Najlepiej narobic dzieciakow, a pozniej sie nimi nie zajmowac ;)
  • Odpowiedz
@Instynkt: klasyk, niedawna sytuacja, wnioskowanie o alimenty pokroju 3-4K, od osoby zarabiającej 5.5-6.5k (rzucam luźny przedział dla skali), dodatkowo alimenty (czy razem, c--j wie) czy coś na byłą żonę, bo ona ma połowę etatu, a resztę j---e lewizna z sianem do łapy. Finalnie po walkach, normalne alimenty max 1.5k - zaraz kończy 18, czyli płacone może z niecały rok. Po tym walnie pewnie wniosek o alimenty na ojca już ze
  • Odpowiedz