Aktywne Wpisy

jak można nienawidzić lata w którym jest ciepło i zielono wy musicie być chyba ulani i kazali wam siedzieć gołą dupą na skórzanym krześle bo ja nie wiem skąd takie traumy

tomwick55 +43
Na stadionie Wrexham sprzedają kiełbaski jagnięce z frytkami za jedyne 4,30 £, które tak wyglądają
#stadionowejedzenie #jedzenie #gastronomia #mecz #pilkanozna #anglia #championship
#stadionowejedzenie #jedzenie #gastronomia #mecz #pilkanozna #anglia #championship
źródło: 1000028199
Pobierz

The Long Walk - Wielki Marsz
Reżyseria: Francis Lawrence
IMDb: 6.8/10
https://www.imdb.com/title/tt10374610/
dramat, horror
W dystopijnym świecie jest organizowany Wielki Marsz w którym na starcie jest 50 młodych chłopaków a na końcu zostaje jeden. Idzie się noc i dzień bez ustanku, kto zostanie z tyłu: ginie.
Nie jestem do końca zadowolony z tego filmu. Książkę czytałem jako nastolatek w podstawówce. Zrobiła na mnie ogromne wrażenie i nigdy o niej nie zapomniałem - coś jak Battle Royale na koniec liceum. Jeśli chcecie poczuć ciężar tej historii to polecam jednak książkę. Nie dość, że otoczenie marszu ma znaczenie to samo zakończenie też się różni a nie pamiętam innej książki, w której ostatnia strona byłaby tak ważna. Mimo wszystko film przypomniał mi te tworzące i kończące się przyjaźnie ;(
Tu świat przedstawiony nie ma większego znaczenia, tak jak i sens samego marszu ale ważne są relacje międzyludzkie. Niestety film te akcenty niewłaściwie rozkłada.
źródło: 1mn7reb067lf1
Pobierz