Wpis z mikrobloga

za 10 dni minie rok jak nie ma taty, 6 grudnia dostałem od niego na mikołajki oto ta czapkę z której śmialiśmy się bardzo długo tego wieczora, że mogę w niej chodzić do pracy bo świeci i jest na baterie więc nie potrzebuje odblasku. gdybym tylko wiedział, że to jego ostatni prezent dla mnie od niego podziękował bym mu 100 razy bardziej i kompletnie inaczej. okres świąteczny kojarzy mi się znowu z żałoba i placzem. czas nie leczy ran mirki. Po prostu przyzwyczajamy się do bólu. To się nazywa dorosłość. Tęsknię tato. Nie martw się o mamę. Dalej się za ciebie modlę.

#mikolajki #przemyslenia
Koziouu - za 10 dni minie rok jak nie ma taty, 6 grudnia dostałem od niego na mikołaj...

źródło: temp_file2039337509190366845

Pobierz
  • 49
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Koziouu: za każdym razem jak czytam takie wpisy, bardziej boję się, że moja mama lub babcia, które mnie wychowały, umrą przede mną. Nie chcę takiej kolejnosci! Nie przeżyję tego bólu po stracie. Widzę po znajomych, którzy utracili któregoś z rodziców, że jakaś wielka część ich osobowości odeszła tak jakby człowiek niby wrócił do normalnego życia, ale gdzieś ta iskra w oczach jednak zgasła.
  • Odpowiedz
@Koziouu wiem co czujesz, u mnie zaraz 6 rok bez mamy. Takich jak Ty jest więcej niż Ci wydaje. Mimo, że mam swoją rodzinę to święta już nigdy nie będą takie same. Trzymaj się!
  • Odpowiedz
@Koziouu: Pamiętam ostatnie święta, które spędzaliśmy z moim tatą, miał wtedy tylko 56 lat i już był przykuty do łóżka nowotworem, bardzo cierpiący. W tym roku minęło już 10 lat od kiedy go nie, a nie ma dnia, żebym o nim nie myślał. Bardzo żałuję, że nie zobaczył jak wyszedłem na ludzi, dosłownie chwilę po jego śmierci, ani nie poznał swojego wnuka.
Trzymaj się Mirku, mimo wszystko wesołych świąt. Wspominajcie
  • Odpowiedz
@Koziouu Wiem co czujesz. 2.09.2025 odeszła moja mama 2 miesiące po diagnozie rąk drobno komórkowy płuca. Już wcześniej miałem nerwicę to to wydarzenie ja podbiło do wielkich rozmiarów. Byłem przy ostatnim tchnieniu. Dobrze że odeszła wśród bliskich a nie w hospicjum.
  • Odpowiedz
Trzymaj się Miras, ja dwa dni po bożym narodzeniu obudziłem się już bez dziadka z którym mieszkałem w jednym domu… Doceniaj każdą chwile w rodzinnym gronie. wesołych świąt i bądź przy mamie w tych chwilach bliżej, nawet jeżelibyście mieli tylko przy stole w milczeniu siedzieć, to dużo znaczy
  • Odpowiedz