Aktywne Wpisy

masternodeBTC +154
[Edycja świąteczna] Masz pomysł na wartościowy prezent, który może poprawić zdrowie, komfort, bezpieczeństwo Twoich bliskich? Podziel się nim w komentarzu!
Co roku problem z wyborem prezentów a na tagu jest nas już ponad 7500 osób, więc to dobry czas i miejsce, aby wymienić się pomysłami na prezenty, z których bliscy będą zadowoleni i które przyniosą im realną wartość. Do Świąt zostały tylko 2 tygodnie!
Szukasz więcej pomysłów na prezenty? Przeglądnij 430+ pomysłów pod
Co roku problem z wyborem prezentów a na tagu jest nas już ponad 7500 osób, więc to dobry czas i miejsce, aby wymienić się pomysłami na prezenty, z których bliscy będą zadowoleni i które przyniosą im realną wartość. Do Świąt zostały tylko 2 tygodnie!
Szukasz więcej pomysłów na prezenty? Przeglądnij 430+ pomysłów pod
źródło: Bez tytułu
Pobierz
MonazoPL +87
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
źródło: promocje bankowe monazo
Pobierz

Zarabiam 13,5k brutto + bonus 15-20% rocznych zarobków, żona 14k brutto. Mamy uzbierane 250k wkładu własnego. Idąc z zasadą Państwa Iwuciów i innych konserwatywnych doradców finansowych nie stać nas na kupno domku 110-130m2, w totalnie standardowym wykończeniu, w promieniu 30km od Krakowa.
Powiedzie mi proszę jak to jest możliwe? Ja wiem, po Covidzie to nie są takie kokosy jak przed, ale dużo nas kosztowało by być tu gdzie jesteśmy i liczyliśmy że skromne życie i praca dadzą nam poczucie wolności. Ja mogę chwycić się każdej roboty, ale realnie gdzie zarabia się na etacie więcej w wieku 30-35 lat? Chyba nawet w IT Eldorado się skończyło. I jeszcze ten drugi próg. Przez pół roku rata za 110m2 dom 30km od miasta zabierałaby nam jedną całą pensję- i stajesz się niewolnikiem bo wiesz że nie możesz się zwolnić za żadne skarby, a odłożyć coś na czarną godzinę będzie trudno. Chora i nienaturalna sytuacja. I to nie jest jakieś wyśrubowane marzenie czy tam zachcianka- normlany domek, z garażem na jedno auto i normalnym wykończeniem, pewnie w dużej części własnymi rękami.
Próbuje zracjonalizować stan naszej gospodarki, ceny produktów, życia i nieruchomości i poważnie- nie jestem w stanie wyjaśnić co się o--------a. To nie ma sensu.
Nie to, że uważam się za jakiegoś Hioba, wiem że większość z Was będzie pewnie w zbliżonej sytuacji. Zarzucam dyskusję, jakie mechanizmy działają że jest jak jest?
#nieruchomosci #zalesie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
Myslimy nad zakupem czegos wiekszego, ale na razie sie nie oplaca.
Bani nie mamy bo jakbysmy mieli to dom juzby byl kupiony ;) wydajemy wiecej na jakies wakacje itp. Ale wiadomo, z tego moglibysmy zrezygnowac, a tak na co dzien to nam starcza na spokojne zycie. Jak trzeba bylo zacisnac pasa i zarabialem sam/mieszkalem sam, to tez dawalo rade.
Żyjesz w swojej bańce i tyle. Nic w tym złego, ale nie zabieraj się za doradzanie jak żyć oszczędnie i zdobyć dach nad głową