Wpis z mikrobloga

#gielda Jak mnie te wszystkie Mariusze na grupkach na fejsie o inwestowaniu wku#wiają. Dlatego siędzę tutaj, bo niby portal ze śmiesznymi obrazkami, ale i tak poziom i kultura dyskusji są tutaj najwyższe. Za to Was cenię. Szczególnie jako osoba, która inwestuje od kilku miesięcy, mogę się wiele nauczyć.
A te grupy na facebooku. Najczęściej to mieszanka tępych i głupiomądrych cwaniaków, ulicy, Mariuszy i Bóg wie kogo jeszcze.
Typy co nie wiedzą co to p/e, ale rzucają pseudomądrymi komentarzami typu "kto ma zarobić, ten zarobi" albo "trzeba inwestować, żeby inwestować" .I jeszcze dużo w tym takiego ducha prymitywnego Sebiksa, no nie wiem jak to nazwać. Typ jest gangsterem, bo kupił ETFA na S&P 500 albo jakieś nawet nie śmieciuchy, ale randomowe spółki z WiG40. No ja mam wrażenie, że te typy mają konto na XTB, bo terapeuta zakazał im grać w kasynach online i szukają jakiegoś metadonu. No i na tych grupkach od czasu do czasu jakieś linki do szemranych inwestycji.
No, odpycha mnie ta atmosfera tępego cwaniactwa, głupoty, sebizmu-mariuszyzmu, głupoty i pseudogangsterki.
appstormman - #gielda Jak mnie te wszystkie Mariusze na grupkach na fejsie o inwestow...

źródło: obraz

Pobierz
  • 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach