Wpis z mikrobloga

Ehh niedługo znów czeka mnie szukanie pokoju w wawie. Znów stres na kogo się trafi. To jest jakaś niedorzeczność by musieć wgl w dorosłym życiu szukać pokoju a nie kawalerki. Stać mnie niby na kawalerkę ale r------c 3200 zł tylko na mieszkanie to nieśmieszny żart. Jakby tyle wynosił kredyt to jeszcze rozumiem ale k---a wynajem? XD Pokoje powinny kosztować max 900 (jako alternatywa dla studenta zamiast akademika) a kawalerki zaczynać się od 2000 zł w centrum. Ale żyjemy gdzie żyjemy #przegryw #warszawa #zalesie #nieruchomosci
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Thorus88 nie mam uop i też nie będę bulił 20k za metr w tym śmietniku jakim jest wawa. Za 2 lata pomyślę czy chce tu dalej mieszkać. Zresztą teraz obniżyli za za 10 podwyższa i będę grał na 2 etaty żeby mnie bank nie sprzedał xd
  • Odpowiedz
@Itslilianka: @zaq22 zawsze słyszę takie argumenty od oskarkow co se nie umieją kanapki zrobić i chodza do knajpy na śniadanie za 100 PLN dzień w dzień. Jak się nie umie zarządzać pieniędzy to ile by się nie zarabiało zawsze bedzie brakować. Ile by Ci wyszla ta rata? Potem mieszkanie możesz zawsze sprzedać i wtedy masz kapitał, możesz pić smakotka nawet codziennie, a za duży flakon trzeba wybielić 2 stówy.
  • Odpowiedz
  • 1
@Thorus88 no mądry polak po szkodzie. Teraz kupię mieszkanie za 800k i za 10 lat ceny spadną to będziesz mi tu pisał że głupio robiłem kupując na górce. Analiza wsteczną zawsze skuteczna
  • Odpowiedz
@Itslilianka:
Ja kupiłem mieszkanie w 2016
Miałem do wyboru:
Włożyć 80% od razu i spłukać się z kasy.
Wtedy miałbym niski kredyt i kilkanaście tysięcy które mi zostało zainwestować w giełdę
Albo dać od razu 20% i wziąć kredyt 80% czyli
zaq22 - @Itslilianka: 
Ja kupiłem mieszkanie w 2016
Miałem do wyboru:
Włożyć 80% od r...

źródło: 7200

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@zaq22 xD no super, ale w sumie po co mi to mówisz? XD chwalisz się czy co? Namawiasz na o------e kogoś na 800k? Nie każdy ma takie pieniądze, nawet po 10 latach pracy. Ba, k---a sadze ze takie pieniądze odłożone, po 10 latach pracy ma mniej niż 1% xD dotknij trawy oskarek
  • Odpowiedz