Dawno dawno temu (4 lata temu) napisałem wpis o moim chyba ulubionym i jednocześnie turboniszowym gatunku gier. W związku z tym, że niedługo wpadnie mi w ręce kolejna gra tego typu, to postanowiłem, że puszczę obiegiem tej stary i (jak na standardy mojego bloga) popularny wpis. WTEM! Zapraszam do wpisu o tym czym są gry Musou! #gry #blog #yetiograch #musou #dynastywarriors #hackandslash #nintendoswitch #pcmasterrace #ciekawostki
@ja-jasiek: Nie nazwałabym musou turboniszowym gatunkiem, a nawet z tą niszą dałoby się kłocić biorąc pod uwagę ile topowych marek typu Zelda czy One Piece maja swoje gry w gatunku i ile tego typu tytułów wychodzi rocznie. No chyba, że grasz na pececie, tutaj to faktycznie nisza nisz.
@darudka: wiesz, trochę niszą jest, bo kto robi te gry (tak naprawdę jedno studio) i dla kogo (dla raczej wąskiej gromady fanów, która się co najwyżej mogła poszerzyć w ostatnich latach pod wpływem 23456753453 spinoffów serii robionych w ramach innych marek) :D
No i chyba przestało być tak bardzo exem na konsole, bo poza Fire Emblemami i Zeldami to niemal wszystko (?) dorobiło się portów na PC :D
@michalcorobisz: topka sprzedaży na Nintendo jest dalej jakąś niszą. Możesz mi powiedzieć ile gier Musou wychodzi każdego roku i porównać to, nie wiem, grami RPG? FPSami? :D
Możesz mi też powiedzieć ile osób wie czym są strzelanki, a ile powie ci, bez WTFa na twarzy, czym są gry musou? :D
WTEM! Zapraszam do wpisu o tym czym są gry Musou!
#gry #blog #yetiograch #musou #dynastywarriors #hackandslash #nintendoswitch #pcmasterrace #ciekawostki
No i chyba przestało być tak bardzo exem na konsole, bo poza Fire Emblemami i Zeldami to niemal wszystko (?) dorobiło się portów na PC :D
No i
Możesz mi też powiedzieć ile osób wie czym są strzelanki, a ile powie ci, bez WTFa na twarzy, czym są gry musou? :D