Wpis z mikrobloga

W tej ustawie łańcuchowej najgłupsze jest to, że wymaga odpowiedniego kojca dla psa w domu jednorodzinnym, natomiast w bloku pieprznięta Julka może trzymać 3 duże psy na 20m2 i nikt tego nie kontroluje.
#psiarze #psy
  • 44
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Chodzi o to, że wielkość kojca jest regulowana, a nie ma żadnych regulacji w ilości psów w mieszkaniu, oraz wielkości pomieszczenia.

@nowszyja: dlatego geniuszu, bo w mieszkaniu mieszkasz ty też więc chyba nie zrobisz sobie + psu przestrzeni nie do życia. A z kojcem jest inaczej, bo jak się trafi ktoś nierozumny (np. jak ty, albo jeszcze bardziej) to wsadzi psa do mini kojca i będzie miał w------e bo to
  • Odpowiedz
  • 10
dlatego geniuszu, bo w mieszkaniu mieszkasz ty też więc chyba nie zrobisz sobie + psu przestrzeni nie do życia.

@szybki-bill1: chyba, że jesteś chorym psychicznie psiarzem, których to nie brakuje. Wystarczy spojrzeć na ciebie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@nowszyja: nie mam psa i nie zamierzam mieć, bo mi by było niewygodnie i psu też, bo dużo podróżuję. Nie widzę sensu trzymania psów w blokach, bo to męczenie i psów i sąsiadów. Jestem za takim ograniczeniem w mieszkaniach też, ale to że go nie ma nie znaczy, że to co jest w ustawie nie ma sensu
A tym się różnimy, że ja umiem czytać ze zrozumieniem i to stosuję,
  • Odpowiedz
W tej ustawie łańcuchowej najgłupsze jest to, że wymaga odpowiedniego kojca dla psa w domu jednorodzinnym

@nowszyja:

nie wymaga kojca w domu jednorodzinnym, wymaga, jezeli chcesz trzymac psa zamknietego 24h/dobe w
  • Odpowiedz
@nowszyja różnica jest taka, że jak Julka mieszka w kawalerce i ma 3 psy to je wyprowadza na spacery, żeby jej nie nasrały na kwadrat. A jak ktoś ma dom z podwórkiem to te psy nigdy nie chodzą na spacery, bo ludzie uważają, że "się wybiega na podwórku" co jest nieprawdą. Albo trzymają je w kojcu 24/7 bo dlaczego nie. Zgadnij który pies ma lepszy komfort życia, ten w bloku chodzący
  • Odpowiedz
@sylwek2k: 2x15 min do okoła bloku przy czym pies siedzi sam 10h 5 dni w tygodniu i w-----a sąsiadów. Rzeczywiście lepiej niż kojec 6m2 i wybieganie się na własnym podwórku jak jest brama zamknięta
  • Odpowiedz
@nowszyja: spokojnie zaraz na wykopie się dowiesz, że zły prezydent nie chce uwolnienia biednych piesków z łańcucha i nie będzie mowy o tych kretyńskich rozmiarach kojców. Taką narracje juz maja trolle na Twitterze więc zaraz będzie na wykopie bo Twitter ma priorytet ze względu na wieksze zasięgi
  • Odpowiedz
@sylwek2k: ja nikogo nie w------m, ale widać że masz mentalność i wymówki typowego psiarza - sprzątać po psach? - 'nie, bo ludzie rzucają śmieci na trawnik', nie brać psa do bloku, jak się jest poza domem przez 10h, żeby nie wył całymi dniami? - 'nie, bo inni też hałasują' xd

I nie mam żadnych projekcji, pecie, nie dość, że kundle wyją całymi dniami, to jeszcze latem nocami są wypuszczane na
  • Odpowiedz
żadnych regulacji w ilości psów w mieszkaniu

@nowszyja: tu zgoda, każdy pies powinien być rejestrowany i mieć adres i właściciela żeby dało się to skontrolować
  • Odpowiedz