Wpis z mikrobloga

✨️ Jak anonimowo kupić złoto?
#zloto

Mam ochotę kupować co jakiś czas trochę zlota - monetę 1 oz. np. I trzymać kilkanaście lat. Wiem, że górka i w ogóle.

Zastanawiam się raczej, czy w jakimś aparcie czy innej mennicy mogę to zrobić anonimowo.

Polecacie coś?

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Firmy handlujące metalami szlachetnymi muszą zgłaszać zakupy powyżej 15000 € - musisz wtedy podać swoje dane, nie ma zmiłuj.
Wszystko poniżej tego jest na deklarację (wiadomo, Jan Kowalski to bogaty człek ( ͡° ͜ʖ ͡°) ).
Natomiast nikt nie zabroni (jak masz worek pieniędzy) wykonania dużej ilości transakcji po np. 14000 € każda - wtedy mieścisz się w limicie i wszystko jest anonimowo ( ͡
  • Odpowiedz
  • 0
Osobiście w każdym punkcie sprzedaży za gotówkę. Dilerzy, „mennice”, czy wyżej wspomniany Apart. Moneta uncjowa nie przekracza limitu do ewidencji
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
wyrafinowany-przewodnik-19: Dealerzy/kantory mają obowiązek spisywania danych osobowych, ale nie mają prawa legitymować. Dlatego przy kupnie gotówką, jak chcesz być na liście obywateli którzy kupili złoto, koniecznie podaj swoje dokładne dane bez żadnej pomyłki, a już b--ń boże nie zmyślaj wszystkiego i nie używaj peselu z generatora, który będzie odpowiedni dla mężczyzny w podobnym wieku co ty i będzie miał poprawne sumy kontrolne.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
·
  • Odpowiedz