Wpis z mikrobloga

Wciąż się zastanawiam. W lore jest powiedziane że złota erq technologi poprzedzała dark age of technology i od dawna się zastanawiam która była ważniejsza. Czy dark age of technology to okres złotej ery technologi która została zapomniana czy może rozpoczęcie się daot było zapoczątkowane brakiem zrozumienia technologi.
Fragment z mechanicus omnibus.
#warhammer40k
Uuroboros - Wciąż się zastanawiam. W lore jest powiedziane że złota erq technologi po...

źródło: 1000004798

Pobierz
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Uuroboros

A to nie tyczy się tego że w dark age powstała sztuczna inteligencja która później toczyła wojnę z ludzkością? Czyli ludzie stworzyli technologię której nie rozumieli i niemal ich wybiła. Stąd termin "dark".
  • Odpowiedz
  • 0
@Jabby: z innej opowiastki, teraz nazwy zapomniałem ale była o chyba najstarszym perpentualu przyjacielu imperatora. Że maszyny walczyły z maszynami i już same nie wiedziały kto jest dobry a kto jest zły. Maszyny nie walczyły nawet z ludźmi tylko ludzkość znalazła się między młotem a kowadłem.
W innym miejscu czytałem że ludzie z żelaza buntowali się przeciwko ludziom z kamienia którzy byli chyba takimi votanami zarządzającymi wszystkim.
No i bunt
  • Odpowiedz